VIDEO | V priamom prenose Bardejovčania nestačili na silnú Podbrezovú, znova sa červenalo

2398x
15. Máj 2021
Bardejovčania nestačili na silnú Podbrezovú
 Celý zápas sme odvysielali v priamom prenose
 
V poslednom domácom zápase v sezóne 2020/2021 privítali futbalisti Bardejova železiarov z Podbrezovej. Partizáni v boji o záchranu potrebovali bodovať naplno, aj keď vedeli, že tretí tím v tabuľke má svoju silu a na Horný Šariš príde taktiež minimálne neprehrať.
 
V našom priamom prenose sa v prvom polčase veľa toho neudialo. Ani jeden z tímov sa v útoku nedokázal presadiť a nevedel si vytvoriť šancu. Aj preto sa úvodná štyridsaťpäť minútovka skončila nerozhodne.
 
Po zmene strán naďalej pokračovala hra prevažne v strede poľa. Hostia z Podbrezovej ukázali svoju kvalitu, veď aj v kádri majú skúsených a kvalitných hráčov. Naopak Bardejovčania sa chceli ujať vedenia, však nešlo to tak, ako si predstavovali.
 
 Videoreportáž
 
V 72. minúte sa skóre predsa len otvorilo, keď hosťujúci Breznanik prekonal gólmana Čikoša-Pavlička a poslal svoj tím do vedenia – 0:1.
 
Po tomto góle domáci znervózneli a rýchlo sa snažili vyrovnať. Avšak proti boli aj rozhodcovia, ktorí hru kúskovali a viackrát vyviedli hráčov z tempa. Zbytočne duel kúskovali, čo potvrdili aj obaja tréneri po zápase.
 
V 84. minúte sa na strane Partizána znova červenalo, keď po údere do tváre videl druhú žltú kartu Sedláček a pre neho sa sezóna v Bardejove skončila. Až v nadstavenom čase si najväčšiu šancu vypracovali hostitelia, avšak Horváth v samom závere zo skrumáže trafil iba žrď.
 
Bardejovčania tak v 29. kole prehrali doma s Podbrezovou 1:0 a o všetkom sa rozhodne v Žiline, kde nastúpia proti domácemu béčku (ktoré zrejme posilnia viacerí hráči z A družstva). Partizán stráca na Dubnicu i Žilinu dva body, bude musieť so žlto – zelenými vyhrať.
 
 
Povedali po zápase
 
Ján Čikoš-Pavličko, kapitán Partizána Bardejov: „Dnes to bol existenčný zápas. Chceli sme vyhrať, nepodarilo sa. Chýbal tomu gól. Dostali sme taký smutný gól po našej chybe, myslím, že to bola nakopnutá lopta, nedôraz. Potom v 92. minúte, koniec nadstaveného času, sme dali tyčku. Taký je futbal.“
 
Mikuláš Radványi, tréner Podbrezovej: „My do každého zápasu ideme s tým, že chceme vyhrať. Pred zápasom sme ešte mali matematickú šancu na postup, takže jednoznačne sme išli do Bardejova vyhrať. V prvom polčase sme boli dominantní, mali sme loptu na kopačkách, len tá finálna fáza nebola taká, aká by mala byť. Hlavne v súperom šestnástke sme boli málo dôrazní. Po zmene strán som do hry poslal gólového útočníka, Breznanika, ktorý situáciu využil a dali sme gól na 1:0. Ale čo ma mrzí, namiesto toho, aby sme zápas v pokoji dohrali, sme urobili z toho nervák.“
 
Bobi Stojkoski, tréner Bardejova: „Chceli sme vyhrať, dali sme do toho všetko, nemali sme šťastie, nedali sme gól. Urobili sme jednu chybu, z ktorej sme dostali gól. Bol to ťažký zápas, chlapci boli pod tlakom. Podbrezová je dobré mužstvo, čo aj ukázala. Mali sme aj šance, Bilali, Brigant alebo Horváth v závere. Bude sa rozhodovať v poslednom zápase, v Žiline, tam dáme do toho všetko. Musíme tam vyhrať.“
 
Partizán Bardejov BŠK – FK Železiarne Podbrezová 0:1 (0:0)
Gól: 72. Breznanik
ČK: 83. Sedláček (po 2 ŽK)
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Petko, Nemergut, Tatar, (76. Mijland) Maťaš, Brugant, Santos, Horváth, Dzurík (68. Maník), Sedláček, Bilali
(15:08, aktualizované 20:11, red) 
Diskusia
Pridať komentár