Bardejov porazil prvú Banskú Bystricu, v zápase tri penalty i červená karta

3148x
02. Máj 2021
Bardejov získal potrebné tri body
Radosť Bardejovčanov po strelení tretieho gólu 
 
V dvadsiatom siedmom kole privítali futbalisti Partizána Bardejov lídra tabuľky, celok Banskej Bystrice. Hostia boli v zápase favoritom, no bodovať chceli oba celky. Partizán bojuje v lige o záchranu, Dukla o postup do prvej ligy.
 
Od úvodu boli lepším tímom domáci a už v ôsmej minúte Romulo Silva Santos otvoril skóre. O sto sekúnd už bolo 2:0, keď peknú akciu zakončil Viktor Maťaš, ktorému asistoval Santos a poslal červených do dvojgólového vedenia.
 
Po polhodine urobili domáci v obrane chybu a po faule Čikoša-Pavlička nariadil rozhodca pokutový kop v neprospech Bardejova. Loptu si na biely bod postavil Vujošević a znížil na 2:1.
 
Po zmene strán prevzali iniciatívu Bystričania, avšak Bardejov odolával. Aj s pribúdajúcimi minútami bránil Partizán pozorne a snažil sa vyrážať do protiútokov.
 
V 70. minúte Pawel Ján Jarzebak fauloval v pokutovom území a rozhodca nariadil ďalšiu penaltu. Tú však hostia nepremenili, keď sa skvelým zákrokom blysol kapitán Bardejova Čikoš-Pavličko. Poľský legionár dostal zároveň druhú žltú kartu a bol vylúčený.
 
O štyri minúty loptu po ľavej strane potiahol Brigant, v šestnástke bol nedovolene faulovaný a ďalšiu, už tretiu penaltu v zápase, premenil Bilali a poslal Partizán znova do dvojgólového vedenia. 
 
V ďalších minútach si už hostitelia náskok pohodlne udržali a po zápase sa tešili z troch bodov. V tabuľke sa dostali pred Dubnicu na dvanáste miesto a konečne sa dostali von z pásma zostupu.
 
 
Povedali po zápase
 
Bobi Stojkoski „Dnes je to výsledok toho, čo sme robili posledné dní. Chlapci trénovali, posledné 3-4 zápasy hráme lepšie a lepšie. Do konca máme ešte tri zápasy. Bude to ťažké. Gratulujem môjmu mužstvu. Chlapci boli pripravení, trénovali celý týždeň. Urobili všetko, na čom sme sa dohodli, bola dobrá disciplína, taktiež defenzíva aj ofenzíva, dali sme tri góly. Ešte nie je koniec, budeme bojovať a hrať až do konca. Nechcem po zápase veľa hovoriť, ale bude dobre“
 
Stanislav Varga „Domáci dali do toho viac, dali do toho srdce, hlavne hrali to, čo od nich chcel tréner. Musíme sa z toho poučiť a začať hrať to, čo nás celú sezónu zdobilo. Chcel by som sa ospravedlniť všetkým fanúšikom Banskej Bystrice, že museli toto vidieť a dúfam, že v budúcich zápasoch to odčiníme.“
 
Partizán Bardejov BŠK – MFK Dukla Banská Bystrica 3:1 (2:1)
Góly: 8. Santos, 9. Maťaš, 74. Bilali (pen.) - 32. Vujošević (pen.)
ČK: 70. Jarzebak
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Petko, Tatar (53. Nemergut), Maťaš, Brigant, Santos (79. Maník), Horváth, Jarzebak, Dzurik, Sedláček (73. Pacheco), Bilali
(19:41, red)
Diskusia
Pridať komentár