Futbalisti Bardejovskej Novej Vsi začali trénovať

1611x
28. Apríl 2021
Tréner Kukulský: Malo by sa hrať
Stále je otázne, či sa v tretej lige bude pokračovať
 
Po dlhej prestávke sa na ihrisko vrátili aj treťoligoví futbalisti Bardejovskej Novej Vsi. Na tréningoch sa podľa trénera Jozefa Kukulského zúčastňuje priemerne 14 hráčov. Samozrejme, že sa trénuje v skupinkách, kde počet hráčov neprekračuje povolený limit.
 
Otázne je stále, či sa v tretej lige bude pokračovať. Možností je niekoľko. Možno dohrať jesennú časť, resp. aj niekoľko zápasov z odvetnej časti. Rovnako sa však môže stať, že sa v súťaži pokračovať nebude. V tom prípade sa nebudú dať určiť postupujúci ani zostupujúci. Nedohratie by ovplyvnilo aj druhú ligu. Mužstvá z dolnej časti tabuľky, ak by sa nepostupovalo, by nemali kde zostúpiť.
 
Tréner Jozef Kukulský je presvedčený, že súťaž by sa mala dohrať: „Malo by sa hrať, lebo už druhý rok po sebe by sme nemali súťaž ukončenú. Pandemická situácia vyzerá lepšie, pustili sme na štadióny divákov a tak by nemal byť problém dohrať aspoň jesennú časť, resp. absolvovať aj niekoľko zápasov jarnej časti.“
 
Na zápasoch prvej a druhej ligy sa už budú môcť zúčastňovať aj diváci. Podmienky pre účasť sú však takmer nesplniteľné. Jozef Kukulský: „Je to hlúposť. Od diváka na športovom podujatí v exteriéri požadujeme dva testy. Neplatia potvrdenia o tom, že občan „pretrpel“ COVID alebo bol očkovaný. Podmienky sú značne iné a zložitejšie ako v situáciách, keď je možnosť nakazenia oveľa vyššia ako na štadióne.“
 
Podľa zatiaľ dostupných údajov sú podmienky účasti na športových podujatiach takmer neriešiteľné. Nehovoriac o tom, že usporiadajúci klub je povinný viesť zoznam divákov, v ktorom zhromažďuje osobné údaje na požadovanie a uchovávanie, ktorých nie je oprávnený. Zatiaľ to vyzerá , že aj niektoré ligové zápasy sa budú hrať bez divákov, lebo usporiadajúce kluby nie sú schopné splniť podmienky pre ich účasť.
(9:27, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár