Žiaci z Bardejova si objednali zelenú sušinu, tú našla upratovačka

5404x
26. Apríl 2021
Objednali prostredníctvom sociálnej siete
 
 
Traja žiaci z troch rozličných bardejovských základných škôl si prostredníctvom sociálnej siete objednali zelenú sušinu rastlinného pôvodu.
 
V piatok (23.04.2021) ráno v objekte školy na zemi pri vstupe do budovy, pani upratovačka našla priesvitné igelitové vrecúško s uzatvárateľnou lištou, v ktorej bola zelená sušina neznámej látky rastlinného pôvodu.
 
Pani upratovačka vrecko vzala a odniesla riaditeľovi školy, ktorý okamžite kontaktoval políciu. Obsah vrecka totiž vzbudzoval dôvodný predpoklad, že ide o omamnú alebo psychotropnú látku.
 
 
Polícia na mieste celú vec riadne zadokumentovala. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Bardejove na základe uvedených udalostí začal trestné stíhanie vo veci prečinu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.
 
Následné vyšetrovanie preukázalo, že traja školáci si túto látku mali objednať prostredníctvom sociálnej siete. Jednému z nich vrecúško vypadlo z vrecka pred vstupom do školy, druhý chlapec zelenú sušinu v uvedený deň popoludní dobrovoľne vydal polícii.
 
Zákon pri drogovej trestnej činnosti stanovuje pri základnej trestnej sadzbe trest odňatia slobody až na tri roky.
(10:54, krpz)
Diskusia
Pridať komentár