Rekonštrukčné práce pokračujú aj v areáli bývalého kláštora

1132x
24. Apríl 2021
Spolupráca s poľským mestom Grybów
Práce pokračujú 
 
Včerajší deň (23.4.) patril okrem iného i aktivitám v areáli bývalého kláštora. Primátor Boris Hanuščak spolu s viceprimátormi Evou Hudákovou a Vladimírom Savčinským, rovnako tak aj za prítomnosti mestského poslanca Martina Šmilňáka absolvovali prehliadku a kontrolu postupujúcich prác jeho rekonštrukcie.
 
Obnova františkánskeho kláštora v Bardejove je súčasťou projektu Zachovanie, prezentácia a rozvoj tradičných remesiel v cezhraničnom území, ktorý realizuje mesto Bardejov v spolupráci s poľským mestom Grybów a občianskym združením Náš Bardejov.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Projekt, vychádzajúci z potreby rozvoja turistického potenciálu cezhraničného územia, bol podporený finančným príspevkom vo výške 2,82 milióna eur z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
 
Okrem kláštora v Bardejove v rámci neho zrenovujú budovu bývalého Domu kultúry v Grybówe, ktorá je takisto v zlom technickom stave. V rámci obnovy vzniknú v oboch objektoch dielne pre remeselníkov, žijúcich v pohraničnej oblasti. Vytvoria sa tak centrá tradičných remesiel, pričom priestor na prezentáciu dostanú remeslá typické pre obe krajiny. Návštevníci si budú môcť niektoré remeslá aj vyskúšať.
(15:33, facebook/Mesto Bardejov-oficiálna stránka)
Diskusia
Pridať komentár