VIDEO | Bardejovské kúpele a.s. prichádzajú s unikátnou liečbou pacientov po COVIDE

5334x
20. Apríl 2021
Do užívania uviedli nový laser
Pozrite si videoreportáž 
 
Bardejovské kúpele a.s. sa môžu pochváliť ďalšou novinkou. Do praxe uviedli laser, ktorý bude pomáhať pri rehabilitácií pacientov po prekonaní ochorenia COVID-19. Ide o slovenský unikát, MLS laserovú terapiu v kombinácii s magnetoterapiou budú používať na tieto účely ako jedni z prvých.
 
„Pôsobí to na tie jazvičky, parenchým, na pľúca, pacienti nám udávajú, že sa im výrazne lepšie dýcha, pľúca sú elastickejšie, prejdú dlhšiu trasu, majú lepší výkon,“ ozrejmil vedúci fyzioterapeut Bardejovských kúpeľov a.s. Martin Hybel.
 
„Už prvé aplikácie prístrojom laser, napríklad pri tej postcovidovej forme, viditeľne upravujú zdravotný stav klienta, napríklad odbúravajú bolesti na hrudníku, znižujú dýchavičnosť, ale naopak zvyšujú saturáciu kyslíka,“ uviedla vedúca sestra Bardejovských kúpeľov a.s. Hana Švirková.
 
„U nás je zdravotnícky úsek jeden z najkľúčovejších, lebo chceme patriť do tej top kategórie kúpeľov, ktoré ponúkajú procedúry rôznych typov, a práve tento robotický laser je jeden z nich,“ podotkol generálny riaditeľ Bardejovských kúpeľov a.s. Pavol Menšík.
 
Aj pre samoplatcov 
 
Laser budú môcť využiť nielen pacienti zdravotných poisťovní, ale aj samoplatcovia. Prístroj pomôže riešiť širšiu škálu zdravotných ťažkostí.
 
„Môžeme to potom používať aj na pooperačné stavy, máme tu rôzne poúrazové stavy, liečime tým aj reumatické stavy, opuchové stavy,“ dodal Hybel.
 
Bardejovské kúpele a.s. poskytujú zdravotnú kúpeľnú starostlivosť pre pacientov s postcovidovým syndrómom už od marca tohto roka. Pri liečbe využívajú osvedčené liečebné postupy, na ktoré dohliada odborný zdravotnícky personál.
(15:07, red) 
Diskusia
Pridať komentár