Pracoviská rezortu vnútra budú fungovať od zajtra v normálnom režime

793x
19. Apríl 2021
Upravenie vstupu
 
Na základe aktuálnych rozhodnutí vlády z dôvodu pandemickej situácie klientske centrá a ostatné pracoviská okresných úradov a polície od utorka 20. apríla prechádzajú na normálny režim. Platia obmedzenia, ktoré vyplývajú z aktuálnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upravujúcej vstup do priestorov prevádzok a zamestnávateľov.
 
Úradné hodiny
 
Pracoviská sú verejnosti prístupné v štandardných úradných hodinách:
 
Pondelok, utorok, štvrtok: od 8.00 do 15.00
Streda: od 8:00 do 17:00
Piatok: od 8: do 14:00
 
Pracoviská evidencie zbraní a streliva majú stránkové hodiny v utorok do 12:00 a vo štvrtok stránkové hodiny nemajú.
 
Oddelenia Policajného zboru na úseku dokladov, dopravných evidencií a zbraní a streliva vybavia všetky požiadavky s výnimkou vydávania certifikátov pre kvalifikovaný e-podpis, keďže na to existuje bezplatná elektronická služba.
 
Pracoviská odborov okresných úradov poskytujú služby bez obmedzenia.
 
Podmienky vstupu
 
Podmienkou vstupu na pracovisko je negatívny test nie starší ako 7 dní, doklad o zaočkovaní či potvrdenie o prekonaní alebo diagnostike ochorenia covid-19. Podrobnosti a ďalšie výnimky definuje vyhláška. V interiéroch môže byť len obmedzený počet osôb (1 osoba na 15 metrov štvorcových), preto vstup na pracoviská budú usmerňovať supervízori a poverené osoby. Každý návštevník je povinný rešpektovať ich pokyny a hygienické nariadenia R-O-R.
 
Využite e-služby
 
Napriek uvoľneniam ministerstvo vnútra vyzýva uprednostniť elektronickú či písomnú komunikáciu s pracoviskami okresných úradov a policajných oddelení dokladov. Zároveň pripomína, že správne poplatky sa pri použití e-služby znižujú o polovicu (najviac o 70 eur).
(15:43, FB: MV SR) 
Diskusia
Pridať komentár