Budú sa musieť zaočkovaní ľudia testovať? Pandemická komisia v tom má jasno

1459x
15. Apríl 2021
Návrhy musia prejsť schválením
Výnimku majú tí, ktorí prekonali COVID-19 v posledných troch mesiacoch 
 
Stredajšie rokovanie pandemickej komisie pod vedením ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského sa nieslo v znamení prehodnocovania COVID automatu aj testovacej stratégie.
 
Prekopanie testovacej stratégie a zmeny v COVID automate podliehajú odbornej diskusii. Konečný materiál bude prerokovaný na najbližšom zasadnutí pandemickej komisie. Pandemická komisia zároveň vyjadrila súhlasné stanovisko k niekoľkým zmenám týkajúcim sa testovania na koronavírus.
 
Testovanie na ochorenie COVID-19 v zmysle platného COVID automatu sa nebude vzťahovať na osoby, ktoré sú minimálne 14 dní po očkovaní druhou dávkou mRNA vakcíny (Pfizer/BioNTech, Moderna) alebo štyri týždne po očkovaní prvou dávkou vektorovej vakcíny (AstraZeneca). Stále ide len o návrhy, tie ešte musia prejsť rokovaním a následne ich musí schváliť vláda.
 
V súčasnosti platia výnimky pri testovaní pre tých, ktorých zaočkovali druhou dávkou vakcíny a od jej podania prešlo už aspoň 14 dní. Testovať sa takisto nemusia osoby, ktoré v posledných troch mesiacoch ochorenie prekonali.
(9:12, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár