VIDEO | Do Bardejova priniesli Karanténny kvíz aj kvalitné podcasty

987x
14. Apríl 2021
Kandelaber tvorí aj počas pandémie
Pozrite si videoreportáž 
 
Mladá pulzujúca platforma Kandelaber má na svojom konte desiatky vydarených akcií. Združenie bardejovských nadšencov sa takisto muselo adaptovať na pandemické možnosti, no neodradilo ich to od kreatívnej činnosti. Do uší priniesli počúvanie o vede, literatúre a zaujímavých Bardejovčanoch, do obývačiek zase Karanténny kvíz.
 
„Tento kvíz prebieha naživo, je to prenášané cez našu facebookovú stránku, ľudia sa interaktívne zapájajú, vypĺňajú formuláre na naše okruhy otázok. Zvyčajne tam bývajú 4 okruhy otázok, ktoré hneď online vyhodnocujeme,“ priblížil podpredseda združenia Róbert Geci.
 
„Čakáme na to, kým sa zlepší počasie a možno skúsime nejaké podujatia aj v exteriéri. Plánujeme robiť menšie diskusie, obľúbený formát PechaKucha Night, ktorý je robený formou večerných prednášok. Pomedzi to sa chceme naďalej venovať podcastom, ktoré sme rozbehli minulý rok,“ uviedol predseda občianskeho združenia Jakub Lenart.
 
Rôzne žánrové podoby 
 
Občianske združenie Kandelaber pôsobí v meste už od roku 2013, v ústredí ich snáh stojí mladistvý obsah v rôznych žánrových podobách.
 
„Všetci sme študovali niekde mimo Bardejova a tak trochu nám chýbali veci, ktoré sme v našich študentských časoch zažívali takmer každý deň – čiže nejaké diskusie, prednášky, prezentácie, výstavy. Tak sme si to podelili, podľa toho, čo bolo komu prirodzené a odvtedy to už nejaký siedmy rok organizujeme v Bardejove,“ dodal Lenart.
 
V oklieštenom režime sa im počas leta podarilo zorganizovať ďalší ročník multižánrového festivalu Ružový Bicykel, ktorý by chceli do mesta priniesť aj tento rok. V pláne je aj medzinárodná súťaž v grafickom dizajne plagátov.
(14:41, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár