Od pondelka budeme žiť voľnejšie, otvoria sa kaderníctva aj hotely

1184x
14. Apríl 2021
Testovanie podmienkou
Po dlhej odmlke sa otvárajú aj služby 
 
Epidemiologická situácia na Slovensku sa zlepšuje, od 19. apríla bude celá krajina podľa COVID automatu v III. stupni varovania, teda bordovej farbe. Od budúceho týždňa sa tak môžu uvoľniť viaceré opatrenia.
 
Skvelou správou je, že žiadny okres nebude v IV. stupni varovania. Od pondelka budete môcť s testom navštíviť obchody, služby, ale aj zájsť do prírody mimo svojho okresu – samozrejmosťou bude negatívny test na koronavírus. Vláda aj naďalej odporúča homeoffice.
 
Otvoria sa aj všetky obchody a služby, podmienkou bude dodržanie 15 metrov štvorcových na jednu osobu. Povinnosťou ostáva negatívny test na koronavírus.
 
 
Navštíviť budete môcť už aj múzeá či botanické záhrady. S testom sa dostanete už aj na bohoslužbu do kostola. Od budúceho týždňa sa taktiež otvoria knižnice, kde bude môcť byť maximálne šesť osôb, pod podmienkou negatívneho testu.
 
Po niekoľkomesačnej stopke budú môcť svoje brány otvoriť aj hotely a penzióny, reštaurácie ale musia ostať naďalej zatvorené. Na jednej izbe budú môcť byť len ľudia zo spoločnej domácnosti a maximálne dvaja dospelí.
 
Povoľuje sa aj šport v exteriéri pri maximálnom počte 6 ľudí. Otvoria sa aj bazény s maximálnym počtom do 6 ľudí. Školy budú uvoľňovať a sprísňovať režim podľa regionálnych kritérií.
 
Ďalšia fáza uvoľňovania by mohla prísť 26. apríla, v nej by sa mohli otvoriť už aj terasy. Všetko bude závisieť od vývoja situácie. 
(8:31, MZ SR, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár