Kabáty neodkladajte, opäť nás potrápi zima

697x
12. Apríl 2021
Výrazné ochladenie v noci z pondelka na utorok
Na niektorých územiach Slovenska sa môže ochladiť aj o 10 až 15 stupňov
 
Jarné počasie na území Slovenska nevydržalo dlho, na územie krajiny prichádza znovu výrazné ochladenie. Zmena počasia nastane v noci z pondelka na utorok.
 
Vyzerá to tak, že zimné kabáty budeme musieť vytiahnuť opäť. Aprílové počasie je nevyspytateľné, na niektorých územiach Slovenska sa môže ochladiť aj o 10 až 15 stupňov.
 
Na Slovensko príde počas dnešnej noci studený front, nasledujúce dni sa preto pripravte na chladné a veterné počasie. Čakajú nás aj mínusové rekordy, rovnako sa pripravte na intenzívne zrážky.
 
Sneh napadne spočiatku v severnejších okresoch krajiny, postupne môže snežiť aj v nižších polohách.
 
Výstrahy pre Prešovský kraj
 
SHMÚ vydal na nasledujúce dni výstrahy prvého stupňa pred snežením, vytváraním snehových závejov i pred silnejším vetrom. Ako uvádza SHMÚ, v okrese Prešov sa ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť okolo 12 m/s (45 km/h) a/alebo krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 - 23 m/s (65 - 85 km/h).
 
Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.
 
K zlepšeniu počasia na Slovensku by malo dôjsť až koncom týždňa.
(11:55, SHMÚ, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár