Futbalisti z Bardejova v päťgólovej prestrelke prehrali v Petržalke

1676x
11. Apríl 2021
Bardejovčania znova nevyhrali
Bardejovčania v nedeľu nestačili na Petržalku
 
V 24. kole druhej futbalovej ligy vycestovali Bardejovčania do Bratislavy, kde sa stretli s domácou Petržalkou. Partizánom nevyšli posledné zápasy, v domácom prostredí pri rieke Topľa iba remizovali s Komárnom (0:0) a s Trebišovom (1:1).
 
Práve v týchto dvoch stretnutiach potrebovali východniari bodovať naplno, no zo šiestich možných získali iba dva body. Aj preto išli Bardejovčania do tohto zápasu s cieľom bodovať.
 
Šance na oboch stranách 
 
V úvode duelu mali viac z hry domáci, no po štvrťhodine sa hra vyrovnala. V 20. minúte mali veľkú šancu domáci, avšak Čikoš-Pavličko výborným zákrokom loptu vyrazil a nedovolil Petržalke skórovať.
 
V 25. minúte sa do prvej väčšej šance Bardejova dostal Lukáš Horváth, no neprekonal domáceho gólmana Vadyma Shevchuka. Naopak, na druhej strane po polhodine hry fauloval Diego Fracarolli domáceho hráča a rozhodca odpískal pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Lukáš Gašparovič a aj keď brankár Partizána si na loptu siahol, nedokázal zabrániť gólu – 1:0.
 
 
O päť minút neskôr zahrával Bardejov rohový kop z pravej strany, v šestnástke sa najlepšie zorientoval Lukáš Horváth a hlavou loptu poslal za gólmana Petržalky – 1:1. V 37. minúte sa mohli Hornošarišania ujať vedenia, keď znova po rohovom kope mohol Ján Dzurík dostať svoj tím do vedenia, avšak mieril tesne vedľa. Záverečné minúty prvého polčasu už nič podstatné nepriniesli a tak sa oba celky pobrali do kabín za nerozhodného stavu 1:1.
 
Góly padali aj po zmene strán
 
Po zmene strán Šarišania prestriedali, keď na ihrisko prišiel Pawel Jarzebak a Guytho Mijland, odišli Leon Selimi a Diego Pacheco. Po hodine hry udreli Petržalčania, keď sa po ľavej dostali do úniku, najprv ešte Čikoš-Pavličko pred gólom zachránil, no v ďalšej skrumáži sa najlepšie zorientoval Viktor Vondyska a do odkrytej brány už pohodlne skóroval – 2:1.
 
O šesť minút videli domáci dve žlté karty a s pribúdajúcimi minútami prišla na bardejovské kopačky nervozita. V 70. minúte sa do šance dostali aj hráči v červených dresoch. Keď po priamom kope z pravej strany od Tomáša Briganta lopta smerovala na Lutfiho Bilaliho, avšak po hlavičke skončila iba na brvne domácej brány. Následne z ihriska odišiel aj Agon Elmazi, vymenil ho Jakub Sedláček.
 
O sedem minút neskôr po chybách v obrane Bardejova sa k lopte dostal Lukáš Gašparovič, posunul ju Viktorovi Sliackemu a ten našiel ďalšieho Viktora – Vondrysku a strelil tretí gól domáceho FC – 3:1.
 
Štyri minúty nato však dokázal Partizán skóre skorigovať, keď Marcus Mijland sa dostal do brejku, sám pred brankárom domácich prihrával lepšie postavenému Bilalimu a ten dopravil loptu do siete súpera – 3:2.
 
Následne z ihriska odišiel Jarzebak a na trávnik vybehol Marko Lukáč. V záverečných minútach už ďalší gól nepadol a tak Bardejov prehral v Petržalke rozdielom jedného gólu.
 
FC Petržalka – Partizán Bardejov 3:2 (1:1)
Góly: 32. Gašparovič (pen.), 61. a 78. Vondryska - 35. Horváth, 82. Bilali
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko - Petko, Maťaš, Brigant, Horváth, Diego (46. Jarzebak, 82. Lukáč), Dzurik, Selimi (46. Mijland), Elmazi, Mikolaj, Bilali.
(12:16, red)
Diskusia
Pridať komentár