Situácia s COVID-19 sa postupne zlepšuje, Bardejov sa presunie do druhého stupňa varovania

1825x
07. Apríl 2021
Uvoľnenie opatrení na dosah
Nové rozdelenie okresov 
 
Situácia na Slovensku sa mierne zlepšuje. Ako uvádza rezort zdravotníctva, podľa regionálnej charakteristiky COVID-automatu budú mať už len dva okresy IV. stupeň varovania, teda čiernu farbu.
 
Slovensko ako celok zostáva naďalej v čiernej farbe. Pod hranicou 3000 hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 sa nachádzame už niekoľko dní. Pokiaľ udržíme pozitívny vývoj poklesu v číslach, postupne sa Slovensko môže prepnúť do takzvanej bordovej farby už 19. apríla.
 
Čierna farba – IV. stupeň varovania COVID automatu:
 
Kysucké Nové Mesto a Poprad.
 
Bordová farba - III. stupeň varovania COVID automatu:
 
Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bytča, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Ilava, Krupina, Levoča, Lučenec, Martin, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Pezinok, Poltár, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senica, Snina, Stará Ľubovňa, Trenčín, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen.
 
Červená farba - II. stupeň varovania COVID automatu:
 
Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I - IV, Brezno, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Kežmarok, Komárno, Košice I - IV, Košice - okolie, Levice, Liptovský Mikuláš, Malacky, Medzilaborce, Nitra, Piešťany, Prievidza, Rožňava, Sabinov, Šaľa, Senec, Skalica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Trnava, Veľký Krtíš a Žarnovica.
 
Ružová farba - I. stupeň varovania COVID automatu:
 
Nové Zámky a Zlaté Moravce.
 
Podľa informácii z tlačovej konferencie ministerstva zdravotníctva Vladimíra Lengvarského by vo štvrtok malo zasadnúť konzílium odborníkov, ktoré bude rozhodovať o uvoľňovaní opatrení aj o testovacej stratégii.
 
Priebeh očkovania na Slovensku
 
Očkovanie podľa ministerstva zdravotníctva pokračuje plynule, aktuálne je aplikovaných 1 022 654 dávok, druhú dávku už dostalo 263 913 ľudí. Očkuje sa plynule aj v zariadeniach sociálnych služieb. V 74-percentách týchto zariadení je už aplikovaná prvá dávka očkovacej látky, druhou dávkou sa už očkovalo v 44 percentách.
 
Vakcíny postupne prichádzajú na Slovensko. Do konca apríla očakávame 292 500 očkovacích dávok od spoločnosti Pfizer a Biontech, 80 400 dávok od Moderny, 200 000 od Astra Zenecy a koncom apríla 26 400 dávok od Johnson & Johnson.
(8:24, MZ SR)
Diskusia
Pridať komentár