Prerábanie vnútorných priestorov saleziánskeho strediska na sídlisku Poštárka

1056x
04. Apríl 2021
Veľká úprava prízemia
Materské centrum na Poštárke 
 
Už niekoľko mesiacov sú dvere strediska na Poštárke kvôli pandémii zavreté, no to neznamená, že sa za nimi nič nedeje.
 
Saleziáni spolu s pastoračnými asistentmi stále hľadajú a nachádzajú nové možnosti ako napĺňať pracovný čas aj napriek nemožnosti venovať sa ich primárnym aktivitám s deťmi a mladými. 
 
Momentálne sa na Poštárke žije veľkou prerábkou prízemia. Namiesto troch menších miestností postupne vzniká vybúraním všetkých priečok jedna veľká, ktorá bude po jej úprave slúžiť ako herňa pre deti a mladých.
 
Herňa, známa aj pod menom oratko, je v súčasnosti na prvom poschodí nad kostolom. Po jej dokončení si tu budú môcť deti zahrať kalčeto, pingpong a mnohé iné hry.
 
 
Herňa bude vybavená novými sociálnymi zariadeniami. Okrem tohto účelu bude môcť poslúžiť ako rozšírený priestor kostola, nakoľko bude s ním priamo prepojená dverami v mieste dnešnej spovednice. Tá si pravdepodobne nájde nové miesto pod chórom.
 
Búracie práce prebehli svojpomocne v réžii brata Jozefa. Na stavebné úpravy a vybudovanie nových inžinierskych sietí už budú povolaní odborníci vo svojom remesle.
 
Už teraz sa však môžeme aspoň v našich predstavách tešiť na to, ako bude naše vynovené stredisko vyzerať. Veríme, že s Božou pomocou to všetko zvládneme a jeho dvere už čoskoro znovu otvoríme pre všetkých adresátov našej činnosti.
(16:05, Marián Harčar)
Diskusia
Pridať komentár