Tatran predĺžil zmluvu s Romanom Carapkinom o ďalšiu sezónu

936x
03. Apríl 2021
Hádzanári Tatrana budú mať v nasledujúcej sezóne definitívne dvoch ruských pivotov
Roman Carapkin predĺžil zmluvu 
 
Po avizovanom príchode 24-ročného Viačeslava Kasatkina, dvojnásobne najlepšieho na tomto poste v ruskej lige, bude na pozícii pivota aj naďalej využiteľný aj jeho krajan Roman Carapkin. Tatran predĺžil s týmto 25-ročným hádzanárom zmluvu aj na ďalšiu sezónu.
 
Rodák z Moskvy pôsobí v tíme Tatrana už od sezóny 2016/17, kedy do Prešova prišiel ešte ako 20-ročný talentovaný hráč z tímu Čechovských medveďov.
 
„Roman patrí medzi hráčov, ktorí v Tatrane podávajú stabilné výkony. Dá sa povedať, že po príchode z tímu Čechovských medveďov sa v Tatrane vyprofilovali predovšetkým jeho defenzívne úlohy, pri ktorých patrí k veľmi dôležitým a nepostrádateľným v našom mužstve. Dokazuje to v zápasoch slovenskej ligy, ale aj v ťažkých európskych zápasoch. Zároveň počas sezón v Tatrane vyzrel Roman aj ľudsky a patrí medzi lídrov v šatni. Sme preto veľmi radi, že sme sa dohodli na jeho účinkovaní v klube aj v ďalšej sezóne a veríme, že bude podávať aj naďalej v zelenobielom drese výborné výkony,“ uviedol v súvislosti s predĺžením kontraktu generálny manažér Tatrana Miroslav Benický.
 
V klube je už dlho
 
Predĺžením zmluvy je ruský legionár jedným z aktuálne najdlhšie pôsobiacich hráčov v zelenobielom drese. Naposledy sa s klubom dohodol na predĺžení svojho kontraktu pred rokom. Ten nový platí na sezónu 2021/22.
 
 
„Budem tu prakticky už šiestu sezónu. Zmluvu pritom predlžujem asi štvrtýkrát. Zvyčajne sa dohodneme na jednom roku. Myslím si, že takto je to dobré pre mňa i pre klub. Som tu spokojný, na život v Prešove som si zvykol a som rád, že tu ostanem. Aktuálne nám všetkým robí problémy akurát lockdown, tak uvidíme čo v súčasnej situácii prinesie budúci ročník,“ skonštatoval po podpise zmluvy samotný hráč.
 
Za dôveru zároveň poďakoval majiteľovi Miloslavovi Chmeliarovi, ale aj generálnemu manažérovi Miroslavovi Benickému, manažérovi Milanovi Lozákovi ako aj trénerom a ľuďom v okolí tímu.
 
Šťastný v Prešove
 
„Som veľmi šťastný, že ostávam v Prešove. Budem sa naďalej snažiť vyhrávať zápasy najmä v európskych ligách, ktoré sú pre mňa i Tatran veľmi dôležité,“ dodal.
 
Carapkin získal ešte v drese Čechovských medveďov dva ruské majstrovské ligové tituly aj ruský Superpohár. Na Slovensku k nim zatiaľ pridal štyri tituly majstrov Slovenska. Ten piaty mu minulý rok uchmatol koronavírus, pre pandémiu ktorého sa ročník nedohral.
 
„Verím, že piateho slovenského titulu sa dočkám v tejto sezóne. Potom, čo prechádzame domácou súťažou bez straty bodu, je cieľom v semifinále a neskôr aj finále play-off vyhrať obe série po troch zápasoch. Musíme sa teda teraz sústrediť na semifinále s Košicami. V SEHA lige nám ostávajú ešte dva domáce zápasy a verím, že postúpime aj do štvrťfinále play-off a uvidíme ako sa súťaž bude vyvíjať ďalej. Verím, že sezóna dopadne úspešne a nadviažeme na ňu aj v budúcom roku,“ uviedol hráč obliekajúci dres s číslom 77.
 
Ruský legionár sa postupne počas sezón odohraných v prešovských farbách stal predovšetkým pilierom obrannej formácie. Dokáže ale na seba zobrať aj časť ofenzívnych úloh.
 
„Roman je veľmi platný aj v prvej vlne, keď vie preniesť loptu a jeho nasadenie a úloha aj v tejto fáze je pre mužstvo veľmi dôležitá. Hoci góly a prihrávky sú to, čo fanúšikovia najčastejšie vnímajú, bez lopty sa gól nedá dať. Práca, ktorú odvádzajú hráči a konkrétne aj Roman v obrane, je základom mnohých protiútokov, ktoré mužstvo zahrá. Každá skvele zvládnutá obrana tak vytvorí šancu na rýchly gól, a preto aj mravčia práca v obrane je rovnako dôležitá ako útočná fáza,“ pripomenul Benický.
(9:30, IK) 
Diskusia
Pridať komentár