VIDEO | V Bardejove ho prijali s otvorenou náručou, krajinu chce začať reprezentovať sólovo

2016x
31. Marec 2021
Luan Dinh Dang vidí budúcnosť v e-športe
Pozrite si videoreportáž 
 
Do kráľovského mesta na severovýchode Slovenska zavítal až z Vietnamu, keď mal 11 rokov. Zväčša ste ho mohli nájsť všade tam, kde to žilo. Predovšetkým v epicentre športu, bez ktorého si svoj život nevie predstaviť. Luan Dinh Dang nie je v športovej brandži žiaden nováčik, víťazné méty dosiahol nielen v stolnom futbale, dokonale pozná aj každú jednu disciplínu e-športu.
 
„Na Slovensko som prišiel dva mesiace pred dovŕšením dvanástich rokov za svojou mamou, ktorá ešte robila na tržnici. Navštevoval som 4. základnú školu, kde som sa ešte doučoval slovenský jazyk. Som veľmi rád, že ma tu prijali s veľkou náručou, kultúrne som asimiloval. Som rád, že som sa mohol stať reprezentantom či už okresu, kraja, alebo Slovenska,“ ozrejmil Luan.
 
Mal šťastie na ľudí 
 
Ako sám hovorí, šťastie na ľudí mal od chvíle, kedy prekročil slovenské hranice. Na zmeny sa preto prispôsobil rýchlejšie.
 
„Myslím si, že všetci prišli ku mne s otvorenou náručou. Nemám niekoho špeciálneho, každý ma učil. Už len tá konverzácia, napríklad ako ja s tebou alebo s hocikým dokáže pomôcť – dá ti slovnú zásobu, nejaké kontakty, ale tiež kamarátstvo,“ opísal Luan.
 
 
Luan je aktívny aj počas tohto neľahkého obdobia, pandémia koronavírusu mu na ceste zdokonaľovania sa nedala červenú.
 
Tréning robí majstra 
 
„Ja na sebe pracujem aj počas pandémie a budem aj po jej skončení. Cvičím aj teraz a budem trénovať aj potom, pretože tréning robí majstra,“ podotkol slovenský reprezentant.
 
Na úspechy z minulosti spomína rád, ako z pozície športovca, tak aj z trénerskej stoličky.
 
„Podarilo sa mi vyhrať majstrovstvá sveta so slovenskou reprezentáciou. Ďalej som trénoval bardejovskú, krajskú a slovenskú juniorskú reprezentáciu, kde sme dosiahli tie najväčšie úspechy, ktoré sú zapísané u prezidenta Únie foosballu. Takisto som konzultoval so všetkými e-šport tímami a tiež som vo všetkých e-športových disciplínach,“ uviedol Luan.
 
Budúcnosť vidí v e-športe 
 
Luanov kalendár začína ožívať, svoju športovú dráhu plánuje posunúť na vyšší sólový level, budúcnosť vidí v e-športe. Nedávno sa tiež stal konzultantom vietnamského reprezentačného tímu vo foosballe.
 
„Dnes som sem prišiel, aby som mohol poprosiť podporu fanúšikov, či už vo forme like-ov, share-ov, follow-u alebo inými prostriedkami. Ďakujem za to, že som mohol dostať takýto priestor. Mojím cieľom je stať sa majstrom sveta v stolnom futbale už ako jednotlivec a vo všetkých e-športových disciplínach sa dostať do slovenských reprezentácií,“ uzavrel Luan Dinh Dang.
(15:22, red)
 
Diskusia
Pridať komentár