Kostoly sa cez sviatky otvoria, antigénové testy budú platiť dlhšie

1803x
31. Marec 2021
Zmeny v opatreniach
Budete sa môcť vyspovedať 
 
Cestu do kostola vláda zaradila medzi výnimky zo zákazu vychádzania, povolené budú individuálne návštevy chrámu. Zároveň sa predlžuje platnosť antigénových testov.
 
Nový premiér po stretnutí s arcibiskupom Stanislavom Zvolenským oznámil, že návšteva kostola počas Veľkej noci bude povolená. Ľudia budú môcť ísť do chrámov za účelom individuálnej duchovnej starostlivosti, napríklad spovede.
 
Čo bude s testovaním
 
Vláda SR na dnešnom rokovaní tiež rozhodla, že platnosť testov na koronavírus sa bude predlžovať. Antigénový test, ktorý bude urobený od 1. do 4. apríla, bude platiť až do 11. apríla. To aj v častiach, kde je potrebné preukazovať sa najviac sedemdňovým testom. Vláda tak vyhovela návrhu ministra vnútra Romana Mikulca.
 
Dôvody môžu byť rôzne. Prvým je fakt, že mobilným odberným miestam dnešným dňom končia platné zmluvy s ministerstvom zdravotníctva, viaceré tak zajtra nebudú fungovať.
 
Vzhľadom na blížiace sa sviatky nebudú počas víkendu testovať ani viaceré samosprávy. Hrozilo preto, že viacero ľudí by po sviatkoch nemalo platný test, potrebný pre chodenie do práce či poslanie detí do škôl.
(11:44,red) 
 
Diskusia
Pridať komentár