Veľkonočný nákup neodkladajte na poslednú chvíľu, väčšina potravín bude cez sviatky zatvorená

924x
30. Marec 2021
Jeden z obchodov predlžuje nákupné hodiny
Ak chceme po sviatkoch uvoľňovať opatrenia, nesmieme zvoľniť v zodpovednosti 
 
Počas veľkonočných sviatkov svoje brány zatvoria aj tie obchody, ktoré mohli mať otvorené aj počas pandémie. Predajne budú zatvorené celkovo počas troch dní.
 
Nenakúpite si tak na Veľký piatok (2. apríla), na Veľkonočnú nedeľu (4. apríla) ani na Veľkonočný pondelok (5. apríla). Viaceré väčšie obchodné reťazce na Slovensku upozorňujú zákazníkov, aby si nenechávali sviatočné nákupy na poslednú chvíľu.
 
Hromadenie v radoch a tlačenice medzi regálmi obchodov zvyšujú riziko nákazy. Ak chceme po sviatkoch uvoľňovať opatrenia, nesmieme podľa odborníkov zvoľniť v opatrnosti a zodpovednosti. Stále však platí, že počet zákazníkov, ktorí môžu vstúpiť na predajňu, je regulovaný.
 
Lidl predlžuje čas nákupu
 
Zákazníkom sa rozhodol vyhovieť obchodný reťazec Lidl a prišiel s predĺžením času predaja v jeho prevádzkach. Po 20:00 síce nateraz svoje služby poskytovať nemôže, no počas tohto týždňa začne predávať už o 6:30 hod. Za normálnych okolností ste si v prevádzkach Lidl mohli nakúpiť až od 7:00 hodiny.
 
V predĺženom čase nakúpite do takzvaného Zeleného štvrtka a potom ešte aj počas Bielej soboty. Ostatné väčšie obchodné reťazce ostávajú pri zachovaní klasických nákupných hodín.
 
Zákaz predaja počas sviatkov sa nevzťahuje na veľkoobchod, zákonník práce nezakazuje predávať ani obchodom, kde neponúkajú tovar zamestnanci.  
(13:34, red) 
Diskusia
Pridať komentár