Opäť nehoda, pri ktorej úradoval alkohol

1046x
30. Marec 2021
Opäť nehoda, pri ktorej úradoval alkohol
Ďalší šofér pod vplyvom alkoholu 
 
V nedeľu pred polnocou viedol vodič motorové vozidlo Volvo S60 v Batizovciach. Vedeniu vozidla sa nevenoval dostatočne a tak prešiel do protismeru, zišiel mimo vozovku a narazil do elektrického stĺpu, na ktorom poškodil elektrickú prípojku k domu.
 
V jazde pokračoval ďalej. Pred predajňou potravín narazil do obrubníka a tam už jeho jazda skončila. Službukonajúci policajti vodiča okrem iného podrobili aj dychovej skúške.
 
Jej výsledok dosiahol hodnotu viac ako 2 promile. Pri nehode k zraneniam osôb nedošlo. Škoda na motorovom vozidle bola predbežne vyčíslená na sumu 4500 eur, na elektrickej prípojke rodinného domu na 500 eur a na obrubníku na 1000 eur.
 
 
Vodič bol zadržaný, obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia. Následne mu bolo vznesené obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
 
Polícia v Prešovskom kraji len v minulom týždni zaznamenala 16 prípadov pozitívnych dychových skúšok vodičov motorových vozidiel, z toho tri pri dopravných nehodách.
 
Apelujeme na vodičov, aby pod vplyvom návykových látok nesadali za volant, ohrozujú tým nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.
(13:25, krpz)
Diskusia
Pridať komentár