VIDEO | Základná škola na Komenského ulici znovu otvára brány budúcim prvákom

1297x
29. Marec 2021
Bohatá ponuka vzdelávania i mimoškolských aktivít
Pozrite si videoreportáž 
 
Základná škola na Komenského ulici v Bardejove prináša pre budúcich prvákov opäť bohatú možnosť výberu. V novom školskom roku plánuje otvoriť triedy so zameraním na šport, výtvarnú výchovu, triedu so všeobecným zameraním, ale aj triedy pre intelektovo nadaných, ktoré sú v meste jediné svojho druhu a majú dlhoročnú tradíciu.
 
„Máme na to kvalifikovaných učiteľov, spolupracujeme veľmi dobre s Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva v Bardejove, ktoré nám zastrešuje tieto triedy – po tej odbornej stránke, metodicky,“ opísala zástupkyňa riaditeľa školy Mária Peláková.
 
„Naozaj sme veľký kolektív, veľmi silný a kvalitný zároveň. Materiálno-technické zabezpečenie máme na vysokej úrovni. Venujeme sa všetkým žiakom, nevyberáme si len tie skupiny, ktoré sa nám páčia. Pracujeme aj so žiakmi z málo podnetného prostredia, ale aj so žiakmi so špeciálno-výchovnými potrebami,“ uviedol riaditeľ školy Ján Mika.
 
Bohatá záujmová činnosť 
 
Okrem rôznorodého vzdelávania škola disponuje aj bohatou záujmovou činnosťou, žiaci majú k dispozícii dve telocvične, átriové ihrisko aj zrekonštruovaný vonkajší športový areál s bežeckou rovinkou a atletickým oválom. Zápis do prvého ročníka sa uskutoční tento rok v netradičnej forme.
 
„Bohužiaľ kvôli pandemickej situácii bude tento zápis prebiehať online, v elektronickej podobe od 7. apríla. Keď sa situácia uvoľní, tak potom bude samozrejme zápis za prítomnosti rodičov, zapisovať sa bude individuálne,“ uzavrela Peláková.
 
Všetky potrebné informácie a detaily k zápisu ratolestí nájdete na webovej a facebookovej stránke školy, v prípade záujmu vám otázky zodpovedajú aj telefonicky.
(14:19, red)
Diskusia
Pridať komentár