Partizán v Šamoríne inkasoval päť gólov, ostáva v pásme zostupu

1823x
28. Marec 2021
Vysoká prehra Bardejova
Bardejov prehral v Šamoríne 5:0 
 
Druhá futbalová liga mala počas víkendu na programe 22. kolo, Bardejovčania vycestovali do Šamorína. V šesťbodovom zápase o záchranu išlo o veľa, oba celky chceli a potrebovali bodovať.
 
Domáci do stretnutia nastúpili aj s päticou hráčov z fortunaligovej Dunajskej Stredy a bolo to poznať aj na hre hostiteľov.
 
Šamorínčania boli aktívnejší od úvodu. Hralo sa prevažne v strede ihriska, miestami sa bojovalo tvrdšie, ako by sa malo. Po zranení Horvátha nastalo zopár zmätkov v obrane hostí, čo využil Stašík v 29. minúte a poslal domácich do vedenia.
 
Domáci boli lepším tímom od začiatku 
 
Aj v ďalšom priebehu boli aktívnejší hráči v bielych dresoch, východniarov nepúšťali do vyloženejších šancí, naopak, zväčša po rohových kopoch hrozili.
 
 
Keď sa už zdalo, že sa úvodná štyridsaťpäťminútovka skončí 1:0, v samom závere Njie poslal loptu za chrbát Čikoša-Pavlička a stanovil polčasový výsledok.
 
Nepomohlo ani striedanie 
 
Dvojgólové manko nenechalo chladných ani trénerov Bardejova, do druhého polčasu prestriedali trojicu hráčov. No ani striedanie Šarišanom nepomohlo. Domáci boli naďalej aktívnejší a v 63. minúte mohol Jančo zvýšiť, avšak brankár Partizána bol pozorný.
 
O dve minúty na to však už Andzouna pridal tretí gól ŠTK a hneď na to o niekoľko minút štvrtý presný zásah západniarov pridal Rymarenko. O osude stretnutia už bolo rozhodnuté, otázkou ostávalo konečné skóre.
 
Aktuálne VIDEOREPORTÁŽE nájdete na našom youtube kanáli AHOJ.TV 
 
V 74. minúte sa do tutovky dostal Jančo, no gólman hostí Čikoš-Pavličko vytiahol ďalší skvelý zákrok a len vďaka nemu nepadlo doposiaľ viac gólov do siete Hornošarišanov.
 
O desať minút neskôr padol ešte jeden gól a znova do siete Partizána. Autorom piateho gólu domácich bol Taiwo. V druhom polčase hostia odišli aj po kondičnej stránke. Kľúčovým bolo zrejme aj zranenie Horvátha, po ktorom Šamorínčania prevzali iniciatívu a zaslúžene zvíťazili.
 
Bardejov šesťbodový zápas o záchranu nezvládol a domov cestuje po prehre o päť gólov.
 
FC ŠTK 1914 Šamorín – Partizán Bardejov BŠK 5:0 (2:0)
Góly: 29. Stašík, 45. Njie, 65. Andzouna, 71. Rymarenko, 85. Taiwo
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko - Petko, Maťaš, Brigant (77. Selimi), Santos (46. Elmazi), Horváth (46. Tatar), Diego, Dzurik, Mikolaj (46. Stolárik), Mijland, Bilali (77. Lukáč)
 
Povedali po zápase
 
Bobi Stojkoski, tréner Bardejova:
„Čo môžem povedať po prehre 5:0. Nie sme spokojní. Situácia je ťažká. V prvom polčase sme mali problém so štandardkami. V troch zápasoch sme dostali 4-5 góly zo štandardiek. Je to problém, musíme na tom pracovať. Máme ešte deväť zápasov, musíme zabrať a zbierať body. Gratulujem Šamorínu.
 
Chýbal nám aj Jakub Sedláček, taktiež zranený Horváth a Švec. V druhom polčase som dal šancu mladým hráčom ako Elmazi, Stolárik. Musíme ešte veľa pracovať.“
 
Michal Kuruc, tréner Šamorína:
„Dnes to bol pre nás dôležitý zápas, šesťbodový. Pripravovali sme sa na to po neúspešnom pohári som hráčom pred prípravou na zápas povedal, že začíname novú etapu a začíname na novom štadióne a určite chceme začať vyhrávať. Myslím si, že k tomu dobre pristúpili.
 
Na začiatku prvého polčasu chýbalo hre tempo, dosť sa to prerušovalo a hrali sme staticky, ale pomohol nám ten prvý gól a postupne sa to zrýchľovalo. Pomohli nám aj hráči DAC-u individuálnou kvalitou a presadili sme sa, dali sme pekné góly. Mohlo to byť aj krajšie, ale som vďačný za toto víťazstvo.“ 
(12:25, r, foto: FB/ŠTK Šamorín)
Jorge Mendez
28.03.2021 13:41
Partizána Bardejov
Dnes bez trénerov Memis, Lizardo, Fumuyala a Ronaldo. Veľká chyba v predstavenstve Partizána Bardejov, že týchto ľudí poslal preč.
Pridať komentár