Virtuálny TÝŽDEŇ AUTIZMU v Spojenej škole

1873x
26. Marec 2021
Tradícia v novom šate
Takto si škola pripomenula Týždeň autizmu ešte v období pred covid-om 
 
Spojenú školu, Pod papierňou 2671 navštevujú žiaci z okresu Bardejov už 59 rokov. Škola poskytuje vzdelávanie žiakom s mentálnym a viacnásobným postihnutím. Súčasťou školy sú taktiež triedy pre žiakov s autizmom alebo inými pervazívnymi vývinovými poruchami s mentálnym postihnutím.
 
Vzdelávanie žiakov s autizmom prebieha 13 rok na individuálnej báze v triedach špeciálnej materskej školy, špeciálnej základnej školy a praktickej školy. Tradíciou školy je realizácia projektu TÝŽDEŇ AUTIZMU, ktorý organizujeme v rámci Svetového dňa povedomia o autizme, ktorý si pripomíname každoročne 2. apríla.
 
Aktivity v online priestore
 
Počas celého týždňa organizujeme odborné semináre, prednášky, výstavu, tvorivé dielne v spolupráci s MŠ a ZŠ, divadelné predstavenia v podaní našich žiakov s autizmom a ich učiteliek. V tomto školskom roku sme nútení preniesť tento projekt do online priestoru.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU: 
 
Prezentácia edukačnej činnosti
 
Prostredníctvom príspevkov na web stránke a FB stránke školy ukážeme nielen našim žiakom, rodičom, priaznivcom školy, ale aj širokej verejnosti, ako u nás pracujeme, vzdelávame.
 
TÝŽDEŇ AUTIZMU odštartujeme v pondelok 29.3.2021 príspevkami na tému ČO JE AUTIZMUS? Počas ďalších dní odprezentujeme edukačnú činnosť tried žiakov s autizmom v jednotlivých organizačných zložkách, a taktiež RECYKLO didaktické pomôcky, ktoré sme usilovne vyrábali počas rokov vzdelávania v týchto triedach.
 
V závere týždňa 2. apríla podporíme všetkých ľudí s autizmom nielen myšlienkami našich učiteliek, ale aj oblečením sa do modra. Bodkou za celým TÝŽDŇOM AUTIZMU bude symbolické vysvietenie školy na modro.
(14:03, L. Kancianová)
Diskusia
Pridať komentár