VIDEO | Bezpečnejšie prostredie pre chodcov v Bardejovskej Novej Vsi

1822x
26. Marec 2021
Pribudne chodník i nové verejné osvetlenie
 Pozrite si videoreportáž
 
Eliminácia bezpečnostných rizík na Giraltovskej ulici v mestskej časti Bardejovská Nová Ves dostáva reálne kontúry. Po rokovaniach mesta Bardejov spolu s Prešovským samosprávnym krajom sa výstavba chýbajúceho chodníka stáva realitou. V lokalite takisto doplnia odvodňovacie žľaby, osadia aj nové osvetlenie.
 
„Práve výstavba chodníka a verejného osvetlenia je veľmi dôležitá pre obyvateľov tejto časti Bardejovskej Novej Vsi, ktorí neraz riskovali svoje životy a skákali pred autami do priekopy. Finančne sa jedná o významnú investíciu, na ktorej sa bude podieľať Prešovský samosprávny kraj, a to vybudovaním chodníka a úpravou cesty. Mesto Bardejov poskytne finančné prostriedky na vybudovanie verejného osvetlenia,“ uviedol poslanec za mestskú časť BNV Pavol Goriščák.
 
Celá táto stavba bude začínať od mosta cez potok Andrejovka a bude viesť približne 100 metrov za ulicu Krátka. Práce by mali trvať 90 dní. V pláne sú už teraz ďalšie návrhy pre zvýšenie bezpečnosti občanov.
 
„Jednou z takých dôležitých vecí je taktiež výstavba chodníka na najstaršej ulici v Bardejovskej Novej Vsi, a tou je Záhradná ulica. Tam som už tiež podal žiadosť na vypracovanie projektu,“ uzravrel Goriščák.
 
V budúcnosti by v spomínanej lokalite mohli pribudnúť dopravné zrkadlá, betónové spomaľovače pre autá a taktiež merače rýchlosti.
(13:43, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár