Do Prešova mieri Viačeslav Kasatkin

606x
25. Marec 2021
Nová posila Tatrana
Kasatkin prichádza do Prešova z rumunského klubu CSM Vaslui 
 
Hádzanársky klub Tatran Prešov získal do svojich radov 24-ročného (nar. 2.9.1996) ruského reprezentanta Viačeslava Kasatkina, ktorý od budúcej sezóny zaujme v našom klube post pivota.
 
Rodák z Krasnodaru tak na tejto pozícii nahradí tuniského reprezentanta Jiheda Jaballaha, s ktorým sa Tatran vo februári dohodol na predčasnom ukončení jeho ročného kontraktu zo zdravotných dôvodov. Kasatkin prichádza do Prešova z rumunského klubu CSM Vaslui s vizitkou najlepšieho pivota ruskej ligy z predchádzajúcich dvoch sezón.
 
Angažovanie ruského legionára
 
So slovenským majstrom podpísal Kasatkin zmluvu na dva roky. „Pre nasledujúcu sezónu sme potrebovali náhradu na post pivota. Rozhodli sme sa ísť trochu inou cestou ako to bolo za ostatnú sezónu, keď sme mali vysokého Jiheda Jaballaha a vzhľadom na skladbu mužstva sme sa rozhodli pre trochu nižšieho pivota.
 
Viačeslav Kasatkin, ktorý momentálne pôsobí v Rumunsku, je so 185-centimetrami typ rýchleho, veľmi obratného a mrštného pivota. Veľmi platný je v prvej vlne, kde vie rýchlo preniesť loptu do útoku. Vzhľadom na to, akých máme hráčov v mužstve, sme chceli hráča s podobným štýlom,“ vysvetlil angažovanie ruského legionára generálny manažér Tatrana Miroslav Benický.
 
Bohaté skúsenosti
 
Ako zdôraznil, hádzanár s prezývkou "Beštia" bol dvakrát vyhlásený za najlepšieho pivota najvyššej ruskej súťaže. Má skúsenosti aj z účinkovania v európskych pohároch a v januári bol vo výbere trénera Petkoviča v ruskej reprezentácii na majstrovstvách sveta. „S hráčom sme sa dohadovali už minulú sezónu.
 
Rozmýšľali sme o jeho angažovaní, no vtedy sme sa rozhodli pre Jaballaha. Boli sme ale naďalej v kontakte a teraz sme sa dohodli na dvojročnom kontrakte. Myslím si, že Sláva aj charakterovo veľmi dobre zapadne do mužstva. Ide o hráča, ktorý na sebe rád maká aj mimo predpísanej tréningovej záťaže. Je to silový typ, ktorý obľubuje fyzickú hru a vyžaruje energiu, takže sa od novej sezóny tešíme na jeho výkony,“ dodal Benický.
(13:12, tatranpresov.sk) 
 
Diskusia
Pridať komentár