Extrémnu 31 km krížovú cestu absolvovalo sedemnásť účastníkov

3406x
21. Marec 2021
Extrémna Krížová Cesta - Zborov – Bardejov
Absolvovali krížovú cestu, už po štvrtýkrát  
 
Štvrtý ročník Extrémnej Krížovej Cesty 2021 je úspešne za nami. Sedemnásť horlivých účastníkov, z ktorých šestnásť došlo do cieľa.
 
Všetci bez zranenia a s krásnym pocitom prešli 31 km trasu s prevýšením 915 m. zasvätenú blahoslavenému Titusovi Zemanovi.
 
Relikviu patróna tejto trasy sme mali vystavenú v kostole svätej Anny v Bardejove. Pred tým, ako sme vyrazili, si každý pozrel online svätú omšu, kde účastníci EKC dostali na diaľku požehnanie na cestu.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Trasu sme začali po polnoci o 1:30 hod. zo Zborova od kostola sv. Žofie, kde sme ďalej pokračovali cez Sedlo pod Magurou, Sedlo Čerešňa, Bardejovské Kúpele, rozhľadňu Kamenná hora, sídlisko Vinbarg, kostol sv. Anny v Bardejove, Dlhú Lúku, Zborovský hrad a naspäť ku kostolu sv. Žofie v Zborove, kde sme dorazili pred obedom o jedenástej hodine.
 
Najstarší účastník mal 67 rokov a najmladšia účastníčka mala 14 rokov, ktorá bola v doprovode rodiča. Už teraz sa veľmi tešíme, v poradí už na 5. ročník 2022, ktorý veríme, že bude už bez opatrení, nakoľko tohto roku sa tejto EKC mohli zúčastniť len účastníci z nášho okresu.
 
Ďakujeme všetkým, čo sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na tejto skvelej akcii, špeciálnych duchovných cvičení. Srdečne Vám všetkým Pán Boh zaplať.
(14:40, Vincent Hoľpit)
Diskusia
Pridať komentár