Nadácia PSK oslávila druhé narodeniny

501x
21. Marec 2021
Nadácia PSK oslávila druhé narodeniny
 
Nadácia PSK pre podporu rodiny oslávila druhé výročie svojho fungovania. Za uplynulé 2 roky finančne podporila 250 núdznych rodín z Prešovského kraja.
 
Nadácii sa podarilo prerozdeliť vyše 150-tisíc eur. Najčastejšie boli financie určené na rehabilitačné pobyty pre deti, zabezpečenie základných životných potrieb, podporu štúdia pre deti a na rekonštrukcie bytov a rodinných domov.
 
Nadácia pomohla aj materiálne či prostredníctvom verejných zbierok. Podarilo sa im pomôcť aj obyvateľom z bytovky na Mukačevskej, ale aj rodinám po záplavách v Humennom.
 
Spustenie činnosti Nadácia PSK pre podporu rodiny spustila svoju oficiálnu činnosť 14.03.2019, to bol deň jej zápisu Ministerstvom vnútra do Registra nadácií pod číslom 203/Na-2002/1206.
 
Najvyšším orgánom nadácie je Správna rada pozostávajúca z 5 členov, ktorí schvaľujú a usmerňujú činnosť nadácie. Štatutárnym orgánom nadácie je správca, ktorý riadi jej činnosť a koná v jej mene.
 
Hlavnými zdrojmi nadácie sú finančné prostriedky z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja, finančné príspevky a dary zo súkromných a verejných zdrojov.
 
Nadácia predstavuje cestu pomoci ľuďom v neľahkej životnej situácii a hľadá možnosti ako pomôcť, riešenia problémov ťažko skúšaných rodín. Sme tu pre tých, ktorí nás potrebujú, SME TU PRE RODINU!
(9:44, r)
Diskusia
Pridať komentár