SSOŠ Bardejov realizuje projekt Zvyšovanie kompetencií žiakov pre potreby trhu práce

648x
16. Marec 2021
Nová technika pre kvalitnejšie vzdelávanie
Druhou podaktivitou projektu je materiálno – technické zabezpečenie a vybavenie učební 
 
Vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci operačného programu Ľudské zdroje sa na SSOŠ Bardejov realizuje projekt Zvyšovanie kompetencií žiakov pre potreby trhu práce.
 
Hlavným cieľom projektu je zvýšenie kvality vzdelávania v oblasti odborného vzdelávania a prípravy, a to prostredníctvom mimoškolskej činnosti zameranej na zvyšovanie kompetencií žiakov s prihliadnutím na požiadavky trhu práce a zapojením žiakov do týchto činností.
 
V rámci tohto podprogramu bolo na škole vytvorených 10 záujmových krúžkov (Cesta za umením, Čitateľský klub, Fotografovanie a videotvorba, Interaktívne čítanie, Komunikatívna nemčina, Kozmetológia na dlani, Občan a ekonomika, Zlepši si angličtinu cez anglickú literatúru, Finančná gramotnosť, Chémia pre život).
 
Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu sa táto podaktivita projektu momentálne zameriava na prípravu podkladov – pracovných listov a prezentácií – k jednotlivým mimoškolským aktivitám. 
 
Notebooky aj interaktívne tabule s dataprojektormi
 
Druhou podaktivitou projektu je materiálno – technické zabezpečenie a vybavenie učební SSOŠ Bardejov. V rámci tejto podaktivity sa zakúpilo 10 ks notebookov pre vedúcich jednotlivých krúžkov, 1 multifunkčné zaradenie, 3 interaktívne tabule s dataprojektormi, 20 ks PC zostáv s bezdrôtovými slúchadlami s mikrofónom.
 
 
 
Toto materiálno – technické zabezpečenie skvalitní nielen mimoškolskú činnosť na SSOŠ Bardejov, ale určite prispeje aj k skvalitneniu výchovno – vzdelávacieho procesu na škole v jednotlivých študijných odboroch (operátor drevárskej a nábytkárskej výroby, kozmetik, animátor voľného času, propagačná grafika, podnikanie v remeslách a službách) i v učebných odboroch (kaderník, manikér – pedikér, krajčír, hostinský, spracúvanie dreva, výroba konfekcie).
 
Podpora praktického vyučovania
 
Hlavným cieľom týchto aktivít je zvýšiť kvalitu odborného vzdelávania a prípravy reflektujúc potreby trhu práce, tvorba, inovácia, realizácia vzdelávacích programov zameraných na zvýšenie kompetencií potrebných pre prispôsobenie vzdelávania požiadavkám trhu práce (napr. jazykové, IKT zručnosti a finančná gram. vrátane podnikateľských vedomostí a ekonomického myslenia).
 
Jednotlivé aktivity sú zamerané na podporu praktického vyučovania a na podporu zavádzania prvkov systému duálneho vzdelávania. Výška oprávnených výdavkov projektu činí 127 419,86 eur.
(14:31, red) 
Diskusia
Pridať komentár