Prešovská zastávka MHD na Čiernom moste prejde kompletnou rekonštrukciou

920x
15. Marec 2021
Opravia aj protiľahlú zastávku
 V čase rekonštrukcie bude nástup a výstup cestujúcich z vozidiel MHD umožnený vedľa pôvodnej zastávky 
 
Mesto Prešov začína s rekonštrukciou zastávky MHD na Čiernom moste v smere do centra. Pribudne nová betónová dlažba, moderný zastávkový prístrešok a betónový odstavný pruh pre vozidlá MHD.
 
Po rekonštrukcii zastávky MHD na Čiernom moste v smere na železničnú stanicu prejde modernizáciou aj protiľahlá zastávka v smere do centra mesta. Mesto Prešov začne s plánovanou opravou po 15. marci 2021.
 
V čase rekonštrukcie bude nástup a výstup cestujúcich z vozidiel MHD umožnený vo vymedzenom priestore vedľa pôvodnej zastávky. Na mieste pribudne aj dočasné dopravné značenie.
 
„V uplynulých rokoch sa nám podarilo zrekonštruovať zastávkové pruhy v celom centre Prešova. Bez opravy zostala iba zastávka na Čiernom moste, a preto ma veľmi teší, že už čoskoro získa novú, atraktívnejšiu podobu,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
 
Modernejší koncept
 
Podkladová vrstva nástupišťa sa vyrovná a pribudne na ňom nová betónová dlažba. Pôvodný zastávkový prístrešok nahradí modernejší typ s oceľovou nosnou konštrukciou a plochou strechou.
 
Tá bude spolu so zadnou stenou vyrobená z kalného bezpečnostného skla. Chýbať nebude ani lavička so sedadlom z masívneho dreva. Nástupište pre cestujúcich spolu s rekonštruovanými časťami bude dlhé 40 metrov a široké viac ako 6,5 metra.
 
Pribudne na ňom aj nové zábradlie, ktoré bude vyplnené tromi oceľovými rúrkami a oceľový odpadkový kôš s drevenými lamelami. Nástupná plocha bude taktiež obsahovať vodiace prvky pre slabozrakých a nevidiacich. Rekonštrukcia zahŕňa aj odstavný pruh pre vozidlá MHD, ktorý bude vyhotovený z betónu v dĺžke takmer 41 metrov v identickom prevedení ako na protiľahlej zastávke.
 
Nové obrubníky, dlažba a palisády v rámci cyklochodníka ostanú v pôvodnom stave. Zhotoviteľom stavby je spoločnosť INTERBAU s.r.o., ktorá zrealizuje práce na základe zmluvy za 50 397,96 EUR s DPH.
(8:53, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár