Mestský krízový štáb prijal po komunitnom testovaní na Poštárke viacero rozhodnutí

2299x
11. Marec 2021
Pravidelný monitoring a kontrola nariadených opatrení
Testovanie na sídlisku zopakujú znovu o 7 dní  
 
Včera sa v Bardejove konalo komunitné testovanie na COVID-19 obyvateľov sídliska Poštárka. Otestovaných bolo dovedna 489 osôb, z nich 26 bolo testovaných pozitívne (5,31%). Dnes sa výsledkom testovania a opatreniam, ktoré formou vyhlášky ustanovil Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bardejove, venoval Mestský krízový štáb (MsKŠ).
 
Rozhodnutia, ktoré MsKŠ prijal by sa dali zhrnúť do nasledovných základných bodov.
 
Samospráva zabezpečí pravidelný monitoring zameraný na dodržiavanie karanténnych opatrení tak, že príslušníci Mestskej polície v Bardejove, v tesnej súčinnosti s Okresným riaditeľstvom PZ (príslušníkmi štátnej polície), budú v pravidelných intervaloch 24 hodín denne kontrolovať dve trasy vedúce zo sídliska do mesta.
 
Monitoring bude zabezpečený motohliadkami i pešími hliadkami podľa dojednaného harmonogramu. Ak bude mať kontrolovaný človek negatívny test na COVID a bude mať predpísané ochranné prostriedky (respirátor), bude mu umožnené sídlisko opustiť – v opačnom prípade bude vyzvaný na zotrvanie na sídlisku.
 
Priamo na sídlisku, v jednotlivých domoch, budú takúto monitorovaciu činnosť vykonávať členovia združenia Zdravé regióny, terénni sociálni pracovníci a pravdepodobne aj členovia Slovenského Červeného kríža. Každé porušenie ustanovení vyhlášky bude bezodkladne oznámené RÚVZ.
 
Mestským podnikom Bapos bude už v najbližších hodinách, a potom vždy v pondelok, stredu a piatok zabezpečená dezinfekcia verejných priestorov na sídlisku a napokon samospráva zabezpečí opätovné testovanie na tomto sídlisku o 7 dní, a to 17. marca 2021.
(12:06, Š. Hij - vedúci referátu tlačového a medzinárodných vzťahov MsÚ Bardejov)
 
Diskusia
Pridať komentár