50 ton vyzbieraných vrchnákov ako pomoc pre malého Alexa

635x
11. Marec 2021
Pomáhajú už šiesty rok
 
Prešovský mestský úrad sa zapája do zbierky plastových vrchnákov pre chorého chlapca, ktorý potrebuje nákladnú liečbu. Zbierať vrchnáky a pomôcť tak Alexovi z Prešova však môže úplne každý.
 
Alex sa narodil pred deviatimi rokmi. Na svet však prišiel veľmi skoro – už v 29. týždni tehotenstva jeho mamy. To je dôvod prečo ho celý život sprevádza veľké množstvo diagnóz.
 
Alex má poškodený zrakový nerv a trpí detskou mozgovou obrnou v kvadruparetickej forme, čo znamená že má čiastočne ochrnuté všetky štyri končatiny). Alex preto nemôže chodiť a hrať sa tak ako jeho rovesníci. Už od malička však cvičí so svojou mamou a vďaka rôznym rehabilitáciám a terapiám pomaly napreduje.
 
Dobrí ľudia už šiesty rok zbierajú pre Alexa plastové vrchnáky, ktoré sa následne vykupujú a recyklujú, vďaka čomu môžu Alexovi rodičia hradiť špeciálne zdravotné pomôcky, nákladnú liečbu vrátane hipoterapie a rehabilitácie v Centre Svetielko. Do zbierky sa pravidelne zapájajú aj zamestnanci Mestského úradu v Prešove. Začiatkom tohto roka sa im podarilo vyzbierať tri vrecia plné vrchnákov.
 
Do zberu plastových vrchnákov pre Alexa sa však môže zapojiť ktokoľvek. Nemusia to byť iba tie z plastových fliaš, ale aj z mlieka či smotany. Počíta sa každý jeden vrchnáčik. Vyzbierané vrchnáky stačí odovzdať na ktorejkoľvek predajni 101 Drogerie. Odtiaľ putujú do Technických služieb mesta Prešov. Vďaka tejto spolupráci sa v TSMP len za posledné tri roky podarilo vyzbierať 50 ton vrchnákov. Rozhodne však nekončíme a pokúsime sa vyzbierať aspoň dvojnásobok.
(8:27, presov.sk) 
 
Diskusia
Pridať komentár