Sociálny podnik mesta Svidník začal s prijímaním prvých zamestnancov

1101x
10. Marec 2021
Zámer sa stáva realitou
 
V počiatočnej fáze plánujú zamestnať štyroch ľudí 
 
Myšlienka pomôcť zamestnať ľudí v meste Svidník prostredníctvom nového mestského podniku sa stáva realitou. Zámer sociálneho podniku, ktorý bol pred časom v administratívnej fáze, sa v týchto dňoch premieňa na skutočnosť.
 
Sociálny podnik mesta Svidník získal dňa 27. 1. 2021 štatút registrovaného sociálneho podniku. Od tohto momentu sa podnik pustil k naplneniu svojich cieľov, ktorými sú pomôcť znevýhodneným uchádzačom o zamestnanie nájsť si prácu v doplnkovej stavebnej výrobe a v produkcii drevených brikiet. Začiatkom marca sa spustila príprava k zabezpečeniu chodu prevádzky.
 
Svidník spustil proces prijímania zamestnancov a plánovanie prvých činností. Spustením prevádzky a jej samotnou činnosťou bol poverený zástupca primátorky mesta Svidník Michal Goriščák.
 
Pozícia je vhodná aj pre ZŤP
 
Aktuálne sú na internetovej stránke www.svidnik.sk, facebooku mesta Svidník a v printových médiách zverejnené podmienky pre uchádzačov o zamestnanie v sociálnom podniku. Práca bude vhodná pre manuálne zručných záujemcov, ktorí majú prax v oblasti stavebníctva. Pozícia je vhodná aj pre ZŤP a dlhodobo nezamestnaných.
 
V jeho počiatočnej pracovnej fáze plánujú zamestnať štyroch ľudí s tým, že predpokladajú nárast počtu zamestnancov v závislosti od množstva práce.
 
Podpora z ministerstva
 
Financovanie Sociálneho podniku bolo podporené Regionálnym príspevkom z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo výške 56 tisíc eur so spoluúčasťou mesta 14 tisíc eur. Na preklenutie počiatočných výdavkov si Sociálny podnik mesta Svidník zobral aj návratnú finančnú výpomoc vo výške 15 tisíc eur, ktorú schválilo mestského zastupiteľstvo.
 
Predmetom činnosti Sociálneho podniku bude na začiatku najmä stavebná činnosť, ktorá súvisí so zveľadením mestského majetku, jeho údržby a menších prácach, o ktoré nemajú vo všeobecnosti záujem väčšie stavebné firmy. Sociálny podnik má ambíciu sa zaoberať aj spracovaním drevenej triesky, pilín, drevených a celulóznych materiálov a hmôt.
(12:09, red, FB - M. Ivančová)
Diskusia
Pridať komentár