VIDEO | Chemické laboratórium bardejovskej Cirkevnej spojenej školy v modernom šate

1331x
09. Marec 2021
Okrem chémie aj fyzika
Pozrite si videoreportáž 
 
Praktické vyučovanie na Cirkevnej spojenej škole v Bardejove nabralo nový rozmer. Na študentov bilingválneho gymnázia sv. Jána Bosca a žiakov Cirkevnej základnej školy sv. Egídia v Bardejove totiž čaká zmodernizované chemické laboratórium. Otestovať ho stihli už aj prví šťastlivci, ktorých onedlho čakajú maturitné skúšky.
 
„Potrebovali sme toto chemické laboratórium zrekonštruovať preto, lebo u nás sa pripravujú okrem žiakov a študentov iných vysokých škôl aj budúci možno lekári, vedci, chemici. Táto veda potrebuje aj svoje zázemie, práve preto sme sa snažili poskytnúť čo najlepšie prostredie pre našich žiakov a študentov,“ uviedol riaditeľ Cirkevnej spojenej školy Martin Šmilňák.
 
Laboratórium si pochvaľujú aj pedagógovia 
 
Vo vynovených priestoroch sa okrem chémie bude vyučovať aj fyzika. Zmodernizované prostredie si pochvaľujú aj samotní pedagógovia.
 
„Pre nás je to neskutočný dar a je to veľmi veľké uľahčenie našej práce, pretože chémia je veda, ktorá sa nedá učiť iba teoreticky, potrebujete veci žiakom ukázať a keď raz ukážete, oni si to oveľa viac zapamätajú,“ podotkla učiteľka chémie Mária Dubovecká.
 
Pomáhajú aj rodičia 
 
Myšlienka na rekonštrukciu laboratória sa zrodila ešte začiatkom školského roka. Škola sa snaží získavať financie na realizáciu nápadov nielen od štátu, ale aj z rôznych projektov. Veľkú podporu v tomto smere predstavujú samotní rodičia.
 
„Časť prác sme si dokázali spraviť svojpomocne. Takisto zberáme 2% z daní, vedia nám pomôcť aj rodičia cez svoje rodičovské združenie. Čiže takým združením prostriedkov sa nám podarilo vybudovať toto laboratórium,“ uzavrel riaditeľ školy.
(19:28, red)
Diskusia
Pridať komentár