Ministerstvo zdravotníctva otvorí ďalšie termíny na očkovanie

930x
08. Marec 2021
Pribudnú tisícky voľných miest
 
 
Chceli ste seba či svojich blízkych zaregistrovať na očkovanie, no neboli ste úspešní? Vysoký dopyt spôsobil pri prihlasovaní opäť problémy, ministerstvo zdravotníctva však sľubuje nápravu.
 
Počet nových termínov na očkovanie by sa mal v najbližších týždňoch navyšovať.
 
Očkovacia stratégia sa mení, na jej základe sa otvorili aj termíny na očkovanie pre ľudí nad 60 rokov. Z tohto dôvodu bol upravený aj registračný formulár, ktorý umožnil prihlásiť sa len osobám starším ako 60, respektíve 70 rokov.
 
Ako informovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová, nové termíny na očkovanie sa budú postupne zverejňovať od pondelka (8.3.) do štvrtka (11.3.).
 
V pondelok a utorok vo večerných hodinách bude postupne pribúdať 29 700 nových termínov na očkovanie vakcínou od spoločnosti Pfizer pre ľudí starších ako 70 rokov. V stredu alebo štvrtok vo večerných hodinách bude postupne pribúdať minimálne 30 000 nových termínov na očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca pre ľudí vo veku 60-70 rokov.
 
Podľa plánovaných dodávok vakcín by ich malo v najbližších týždňoch prichádzať čoraz viac, môžeme preto očakávať čoraz vyšší počet nových termínov na registráciu. Národné centrum zdravotníckych informácií zároveň v súčasnosti tiež pracuje na zmenách registračného formulára, ktoré by mali viesť k jednoduchšiemu registrovaniu na očkovanie.
(13:03, red, MZ SR)
Diskusia
Pridať komentár