Mesto Prešov otvorí všetky materské a základné školy

500x
08. Marec 2021
Žiaci druhého stupňa pokračujú v online režime
Potrebné bude čestné prehlásenie o bezinfekčnosti rodiča i dieťaťa
 
Všetky materské a základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov budú od dnešného dňa (8. marca) otvorené. Žiaci druhého stupňa ZŠ pokračujú v dištančnej výučbe.
 
Umožnené však bude aj prezenčné vyučovanie v malých skupinách, pokiaľ to dovolia kapacitné a personálne možnosti jednotlivých škôl.
 
Fungovanie základných škôl v meste Prešov od 8. marca 2021
 
V zmysle rozhodnutia Ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR mesto Prešov ako zriaďovateľ 12 materských škôl vydalo pokyn na zabezpečenie výchovno-vzdelávacieho procesu v ZŠ a na zabezpečenie prevádzky školských jedální.
 
Žiaci prvého stupňa pokračujú v prezenčnej výučbe. Základné školy uprednostnia tých žiakov, ktorí sa preukážu čestným prehlásením o tom, že obaja ich rodičia vykonávajú prácu fyzicky na pracovisku a charakter ich pracovnej činnosti im neumožňuje pracovať z domu.
 
Ak to umožnia kapacitné, materiálne a personálne možnosti školy, umožníme prezenčnú výučbu aj ostatným žiakom. Všetci žiaci, ktorí sa zúčastnia prezenčnej výučby, sú povinní preukázať sa pri vstupe do školy čestným vyhlásením o bezinfekčnosti zákonného zástupcu.
 
Žiaci druhého stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní. V zmysle manuálnu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR "Návrat detí do škôl" však umožníme prezenčnú výučbu v malých skupinkách 5 žiakov + 1 učiteľ, ak o to žiaci, respektíve ich rodičia prejavia záujem a za predpokladu dostatočných kapacitných, materiálnych a personálnych možností školy. Podmienkou je aj čestné prehlásenie o bezinfekčnosti žiaka a zákonného zástupcu.
 
Fungovanie materských škôl v meste Prešov od 8. marca 2021
 
V zmysle rozhodnutia Ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR mesto Prešov ako zriaďovateľ 20 materských škôl vydalo pokyn na zabezpečenie výchovno-vzdelávacieho procesu v MŠ a na zabezpečenie prevádzky školských jedální.
 
Výchovno-vzdelávací proces bude zabezpečený prednostne pre deti tých zákonných zástupcov, ktorí sa preukážu čestným prehlásením o tom, že obaja rodičia dieťaťa vykonávajú prácu fyzicky na pracovisku a charakter ich pracovnej činnosti im neumožňuje pracovať z domu. Ak to umožnia kapacitné, materiálne a personálne možnosti školy, budú prijímané do MŠ aj ostatné deti. Podmienkou je čestné prehlásenie o bezinfekčnosti ich zákonného zástupcu.
(9:20, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár