Mesto Prešov osadí 150 vtáčích búdok

588x
07. Marec 2021
Podporiť biodiverzitu vtákov v území
Osadzovanie búdok bude prebiehať počas dvoch týždňov
 
Mesto Prešov rozmiestni v priebehu marca desiatky nových vtáčích búdok. Cieľom je zabezpečiť pre vtáctvo vhodné podmienky na hniezdenie a podporiť biodiverzitu vtákov na území.
 
V 23-och lokalitách na území mesta Prešov už čoskoro pribudne 150 nových vtáčích búdok. Ich osádzanie bude prebiehať od 10.3. do 26.3.2021. Lokality boli vyberané podľa hustoty zastúpenia stromov vo verejnej zeleni, aby mali vtáky dostatok obživy pri výchove mláďat. Búdky sa budú osádzať prevažne v parkoch, malých parčíkoch, rozptýlenej zeleni v rámci mestských častí, ktorá zabezpečí pokojné prostredie pre vtáčie mláďatá.
 
Každá búdka s číslom 
 
Snahou mesta je vytvoriť pre vtáctvo také podmienky, aby zastupiteľnosť vtáčích druhov a obsadenie vtáčích búdok na území Prešova bola čo najväčšia. Každá vtáčia búdka bude označená popisným číslom. To bude slúžiť pri výskume početnosti a druhového zastúpenia vtákov, ktorý mesto plánuje zrealizovať v letných mesiacoch. Všetky búdky budú ošetrené ekologickou povrchovou lazúrou do exteriéru. Rozoznáte ich podľa erbu mesta Prešov v ľavom rohu.
 
Najnižšiu cenovú ponuku na dodanie a osadenie 150 vtáčích búdok v celkovej cene 3 172,98 eur s DPH predložili Technické služby mesta Prešov, a.s. v spolupráci so spoločnosťou BAT-MAN, s.r.o., ktorá sa podieľa na ich výrobe.
(16:37, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár