Polícia od stredy zintenzívni kontroly na vnútorných hraniciach

1201x
02. Marec 2021
Nové opatrenia
Kontroly súvisia so sprísnenými opatreniami, ktoré schválila vláda 
 
Na základe rozhodnutia vlády Slovenskej republiky Policajný zbor od zajtra, 3. marca 2021, opäť posilňuje a zintenzívňuje kontroly na hraniciach Slovenskej republiky s Maďarskom, Rakúskou republikou, Českou republikou a Poľskou republikou.
 
Pri kontrolách budú policajtom vypomáhať príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktorí budú pôsobiť v zmiešaných hliadkach spolu príslušníkmi Policajného zboru.
 
Dávame do pozornosti, že vojaci v tomto prípade plnia úlohy Policajného zboru (na základe zákonného zmocnenia a rozhodnutia vlády SR) a teda majú aj rovnaké oprávnenia ako policajti, napr. zastavovať motorové vozidlá, vyžadovať preukázanie sa dokladmi a podobne.
 
Na všetkých veľkých a frekventovaných cestách na vstupe do Slovenskej republiky bude vykonávaná kontrola osobnej dopravy 24 hodín denne. Na menších, menej vyťažených vstupoch, budú prebiehať kontroly v exponovaných časoch a v časoch, kedy sa predpokladá na základe analýz a štatistík najväčšia intenzita dopravy.
 
Rakúsko 
 
Na štátnej hranici s Rakúskou republikou je možné využívať cestné priechody Bratislava - Jarovce - Kittsee (diaľnica), Bratislava - Petržalka - Berg, Bratislava - Jarovce -Kittsee je otvorený v čase od 06:00 h do 22:00 h.
 
Česko 
 
Na cestu z a do Českej republiky je možné využiť diaľnicu Brodské - Břeclav a cesty, Brodské - Lanžhot, Holíč - Hodonín, Skalica - Sudoměřice (nová cesta), Vrbovce - Velká nad Veličkou, Moravské Lieskové - Strání, Drietoma - Starý Hrozenkov, Horné Srnie - Brumov- Bylnice, Lysá pod Makytou - Střelná Makov - Bílá-Bumbálka, ďalej Klokočov - Bíla a Svrčinovec - Mosty u Jablunkova.
 
Maďarsko 
 
Na štátnej hranici s Maďarskom je možný prejazd cez Čunovo - Rajka (ďialnica), Rusovce - Rajka (stará cesta) len v časoch od 6.00 do 8.00 a od 15.00 do 17.00 hod., Medveďov - Vámosszabadi, Komárno - Komárom (nový most), Komárno - Komárom, Štúrovo - Esztergom, Šahy - Parassapuszta, Slovenské Ďarmoty - Balassagyarmat, Ráros - Ráróspuszta v čase od 05.00 h. do 20.00 h, Šiatorská Bukovinka - Salgótarján Somosköújfalu, Kráľ – Bánréve, Hosťovce - Tornanádaska od 06.00 h. do 18.00 h, Milhosť - Tornyosnémeti (rýchlostná cesta R4), Milhosť - Tornyosnémeti, Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely (cesta I/79) a Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely v čase od 6:00 h do 18:00 h.
 
Poľsko 
 
Do a z Poľskej republiky je možné cestovať cez diaľnicu Skalité – Zwardoň a cesty Skalité – Zwardoň, Oravská Polhora – Korbielów, Trstená – Chyžné, Podspády – Jurgów, Mníšek nad Popradom – Piwniczna, Becherov – Konieczna a Vyšný Komárnik – Barwinek. Ostatné komunikácie nie je možné využívať na vstup alebo výstup zo Slovenskej republiky. Upozorňujeme, že budeme monitorovať aj uzatvorené hraničné priechody. Ďakujeme všetkým, ktorí zodpovedným prístupom chránia seba aj svoje okolie.
(15:42, D. Bárdyová)
Diskusia
Pridať komentár