Prešovskí mestskí policajti jazdia ekologicky, do výbavy im pribudol ďalší elektromobil

693x
02. Marec 2021
Posila vozového parku
Elektromobil má na jedno nabitie dojazd viac ako 400 kilometrov 
 
Prešovským mestským policajtom pribudol vo vozovom parku nový elektromobil. Je to ďalší krok mesta Prešov k znižovaniu škodlivých emisií. Vozový park Mestskej polície Prešov posilní nový elektromobil značky KIA e-NIRO.
 
Mestskí policajti v Prešove ho využijú na vykonávanie kontrolnej služby, hliadkovanie, preverovanie podnetov, oznámení i sťažností od občanov. Elektromobil v hodnote 40 780 eur má dojazd až 455 km na jedno nabitie. Je veľmi tichý, s nulovými emisiami.
 
Pri pripojení do rýchlonabíjačky s kapacitou 80 kW a viac, trvá nabitie z 20% na 80% iba 42 minút. Prešovská mestská polícia má aktuálne vo svojom vozovom parku 10 vozidiel. Tento rok je však potrebné dve vozidlá vyradiť, nakoľko majú najazdených viac ako 300 tisíc km.
 
V rámci Plánu hospodárskeho rozvoja mesta sa uvažuje o doplnení ďalších elektrických vozidiel na výmenu za tie vyradené. Prvý elektromobil značky Nissan Leaf posilnil výbavu prešovskej mestskej polície v roku 2018.
 
Okrem elektromobilov využíva mestská polícia na hliadkovú činnosť aj štyri elektrické kolobežky. Na nabíjanie elektromobilov mestská polícia využíva bezplatné nabíjacie stanice, má však aj vlastnú nabíjačku v priestoroch Mestského úradu.
(8:15, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár