VIDEO | Komunitná nadácia Bardejov s novými výzvami na rok 2021

917x
01. Marec 2021
A(tra)ktívny Bardejov a pomoc zraniteľným skupinám
Pozrite si videoreportáž 
 
Komunitná nadácia Bardejov prichádza tento rok s novými výzvami. Jednou z nich je aj predkladanie projektov v známom grantovom programe A(tra)ktívny Bardejov, ktorý má prispieť k skvalitneniu života obyvateľov v meste, ale aj okolí. Program má viacero oblastí, požiadať oň môžete do 12. apríla.
 
„Je to jednak podpora zlepšovania medziľudských vzťahov na sídliskách, na uliciach a v nejakých komunitách v rámci mesta, respektíve v okrese. Ďalšou oblasťou je vôbec zatraktívnenie života pre ľudí, ktorí chcú nejakým spôsobom prispieť alebo uplatniť svoje vedomosti, zručnosti a schopnosti v prospech celku,“ uviedol správa nadácie Jozef Jarina.
 
V nadácií upriamujú pozornosť aj na globálne problémy sveta podľa hesla „rozmýšľaj globálne – konaj lokálne“. Občania môžu rozšíriť svojimi podnetmi diskurz konkrétnej problematiky, o ktorú sa zaujímajú.
 
„Či už je to znečisťovanie životného prostredia, ohrozovanie klímy, či už sú to rôzne vodozádržné opatrenia, vôbec separácia a zužitkovanie odpadu, vyrábanie užitočných vecí z neho. Ale aj poľnohospodárstvo, respektíve potravinárstvo,“ ozrejmil Jarina.
 
Podpora malých predajcov 
 
Nadácia by takto mohla podporiť vznikajúcich živnostníkov, ale aj malých predajcov z dvora. Okrem spomínaného grantového programu sa chcú zamerať aj na pomoc zraniteľným skupinám v čase COVIDU. 
 
„Vytipovali sme v našom projekte dve zraniteľné skupiny – jednak seniori, na druhej strane rómsku komunitu. Zamerali sme sa na to, aby obe zraniteľné skupiny znášali čo najlepšie súčasnú korona krízu. Zároveň ich chceme dostať do pozornosti tej majoritnej skupiny, ekonomicky činnej a vyspelej,“ doplnil správca nadácie.
 
Potreby a problémy jednotlivých skupín mapovala nadácia v dotazníkoch. Chce ich odprezentovať poslancom mestského zastupiteľstva, vedúcim jednotlivých odborov, ale aj zástupcom neziskových organizácii v Bardejove. Zároveň chce ďalšie grantové programy nastavovať tak, aby boli čo najviac nápomocné.
(13:45, red) 
Diskusia
Pridať komentár