Začal Týždeň slovenských knižníc, bohatý program čaká aj čitateľov v Bardejove

969x
01. Marec 2021
Výstavy i burza kníh
Podujatia budú sústredené do online priestoru  
 
Okresná knižnica Dávida Gutgesela v Bardejove v rámci Týždňa slovenských knižníc pripravila bohatý program. Ako uvádza riaditeľka knižnice Iveta Michalková, v popredí jej snaženia vždy stojí kniha a čitateľ. Kniha ako prostriedok, čitateľ ako cieľ i zmysel knihovníckej práce.
 
V čase od 1. 3. - 7. 3. 2021 sa uskutoční celoslovenské podujatie Týždeň slovenských knižníc, ktorého základným cieľom je zviditeľniť knižnice ako kultúrne a vzdelávacie inštitúcie prostredníctvom svojich aktivít a podujatí.
 
Od 1. – 5. marca čakajú čitateľov Tajomstvá ukryté v knižnici. Pôjde o online zážitkovo-náučné podujatia, ktorými knižnica odkryje prekvapenia skrývajúce sa na oddelení literatúry pre deti a mládež.
 
Zaujímavé výstavy
 
Počas celého marca bude k dispozícii výstava Gejza Žebracký k príležitosti 70. výročia úmrtia významného cirkevného hodnostára a starostu mesta Bardejov. Počas mesiaca marec bude k dispozícií aj prezentácia výstavy najnovších archeologických nálezov, ktoré odkryl Františkánsky kláštor v Bardejove.
 
5. marca čitateľov čaká prezentácia zborníka pod známym názvom Hovoria o nich pramene. Ide o zbierku historických zaujímavostí mesta Bardejov, ktorá predstavuje výstup deviatich besied uskutočnených v knižnici počas minulého roka.
 
Bezplatná registrácia a odpustenie pokút
 
V tento deň je zároveň pripravený spomienkový medailón o Elene Lackovej. Ide o videoprezentáciu, ktorá bola vytvorená k 100. výročiu narodenia slovenskej spisovateľky, dramatičky a autorky literatúry pre deti a mládež.
 
V rámci Týždňa slovenských knižníc bude dostupná bezplatná registrácia nových čitateľov. Zároveň sa odpúšťajú poplatky za upomienky z omeškania, na jednotlivých oddeleniach bude prebiehať burza kníh.
(9:47, red)
Diskusia
Pridať komentár