VIDEO | Bapos rieši výtlky na cestách, opravy komplikuje pandémia

1072x
26. Február 2021
Po zimných kalamitách ďalší problém 
Pozrite si videoreportáž 
 
Výtlky na cestách nie sú po zime ničím výnimočným a vyhnúť sa im na niektorých úsekoch je prakticky nemožné. Po ľadovej a snehovej kalamite, ktoré vo februári potrápili bardejovských cestárov, sa mestský podnik Bapos musí vysporiadať s priehlbinami na cestných komunikáciách.  
 
Tempo opráv problematických častí však komplikuje súčasná pandemická situácia. Niektorí zamestnanci sú v povinnej karanténe, meškajú aj dodávky potrebných materiálov. 
 
„Vzniknuté výtlky označujeme dočasne kužeľmi. Takto sme označili aj posledné miesto v pondelok vo večerných hodinách na ulici Pod Vinbargom. Menšie výtlky neoznačujeme,“ objasnil majster mestských komunikácií Peter Kučeravý. 
 
Mestský podnik Bapos používa pri úprave výtlkov dva spôsoby. V zime je to studená bitúmenová zmes, ktorá slúži však len ako dočasné riešenie. V teplejšom období je postup iný. 
 
„V jarných a letných mesiacoch sa už výtlky obaľujú obaľovanou drvou za tepla, ktorá je trvalá. Termín, v ktorom sa začne s opravou, závisí od spustenia obaľovačiek, čiže od nášho dodávateľa. Nikdy nevieme dopredu určiť, kedy to začne,“ doplnil Kučeravý. 
 
K najproblematickejším úsekom patrí momentálne ulica Pod Vinbargom a Mlynská ulica. „S opravou výtlkov sme začali 2. februára – ulice Kellerova, Kúpeľná, Dlhý rad. 3. februára to bola hlavne Mlynská ulica, kde bol najväčší výtlk, potom Pod papierňou, Nábrežná a Andreja Svianteka. 4. februára to bola Ťačevská, Šiancova, Mikulovská ulica a 5. februára Štefánikova, Kacvinského, Ludvíka Svobodu, Laca Novomeského a Andreja Svianteka,“ uzavrel majster mestských komunikácií.
 
Bapos musí nateraz doslova čarovať len s tým, čo má k dispozícii. Kompetentní sa denne snažia riešiť problematické úseky, vodičov vyzývajú k obozretnosti a trpezlivosti.
(14:06, red) 
Diskusia
Pridať komentár