Vláda schválila predĺženie núdzového stavu

2525x
26. Február 2021
Do 19. marca
Vláda intenzívne rokuje aj o zmene opatrení  
 
Poslanci na dnešnom rokovaní schválili predĺženie núdzového stavu. Za tento návrh hlasovalo celkovo 83 poslancov zo 118 prítomných. Núdzový stav bude platiť do 19. marca.
 
Znamená to, že aj naďalej budú platiť obmedzenia v prípade vychádzania či zhromažďovania sa. Vláda Slovenskej republiky tak využila možnosť novelizovaného zákona o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu z konca minulého roka.
 
Zákon v novej podobe umožňuje vláde opakovane predlžovať núdzový stav (najviac o 40 dní), musí to však tiež prejsť schválením parlamentu najneskôr do 20 dní odo dňa účinnosti jeho predĺženia.
 
Uznesením z 31. decembra 2020 vláda obmedzila slobodu pohybu a pobytu do 24. januára, po ďalších úpravách ho predĺžila do nedele 7. februára.
 
Vyzerá to tak, že dnes by sme sa mali dozvedieť aj zmeny v opatreniach, ktoré by mali zabrániť šíreniu koronavírusu. Situácia sa nezlepšuje, vláda hľadá riešenia, ktoré by pomohli sploštiť krivku. O konkrétnych bodoch by mal premiér informovať ešte počas dnešného dňa. ​
(11:40, red)
Diskusia
Pridať komentár