Učiteľov z kraja zaočkujú vo veľkokapacitnom očkovacom centre

972x
25. Február 2021
Pilotne 27. februára
S očkovaním by župa mala pokračovať aj v ďalších veľkokapacitných očkovacích centrách  
 
Prešovský samosprávny kraj otvorí už túto sobotu veľkokapacitné očkovacie centrum na Baštovej ulici (vchod z Okružnej) v Prešove. Zaočkovať chce 1500 učiteľov.
 
Športová hala Hotelovej akadémie na Baštovej ulici (vchod z Okružnej 18) v Prešove sa zmení v sobotu 27. februára na očkovacie centrum. Dohromady desať tímov v zložení ambulantný lekár plus sestra zaočkujú 1500 učiteľov. Pilotné očkovanie vo veľkokapacitnom očkovacom centre zabezpečuje Prešovský samosprávny kraj (PSK).
 
Celkovo je z ministerstva zdravotníctva zakontrahovaných 1500 vakcín od Astra-Zeneca. Tie by mali poslúžiť na zaočkovanie učiteľov, ktorých zoznam zabezpečí ministerstvo školstva. V prípade nenaplnenia kapacity očkovacieho centra bude zoznam doplnený o náhradníkov z radov učiteľov, ale aj kritickej infraštruktúry.
 
K dispozícii aj záchranná služba 
 
Očkovanie by malo prebiehať od 8.00 do 17.00 hod. v kójach, teda oddelených kabínach. K dispozícii bude aj záchranná zdravotná služba. Pri vstupe do budovy sa záujemcom o očkovanie odmeria telesná teplota a skontroluje prijatá SMS, či sa nachádzajú v zozname.
 
Následne prejdú záujemcovia o očkovanie k registrácii, odtiaľ budú smerovať priamo do vyhradenej kóji, kde ich zaočkujú. Po očkovaní zotrvajú ešte 15 minút vo vyhradenom priestore v prípade nežiadúcej reakcie na očkovaciu látku. Veľkokapacitné očkovacie centrum zriadil na pokyn ministerstva zdravotníctva Prešovský samosprávny kraj.
 
Jeho chod zabezpečí priestorovo, prevádzkovo a materiálne (t. j, stravu, administratívny tím, zdravotnícky materiál a osobné ochranné pracovné pomôcky, očkovacie vakcíny a očkovací software so zaškolením).
 
S očkovaním proti ochoreniu COVID-19 by mala župa pokračovať aj v ďalších veľkokapacitných očkovacích centrách zriadených v niekoľkých okresných mestách. A to pravdepodobne v Prešove, Poprade, Bardejove, Humennom a Starej Ľubovni. Očkovať by sa malo v marci aj v apríli.
(15:17, Oddelenie komunikácie a propagácie PSK)
Diskusia
Pridať komentár