VIDEO | Maturanti bardejovskej SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka opäť v školských laviciach

1259x
13. Február 2021
Žiaci absolvujú aj potrebnú prax
Pozrite si videoreportáž 
 
Prezenčnú výučbu spustila počas druhého februárového týždňa ďalšia z bardejovských stredných škôl. Po týždňoch v dištančnom režime mohli do lavíc opäť zasadnúť študenti končiacich ročníkov zo Strednej odbornej školy ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove. Konkrétne ide o odbory Hotelová akadémia, Ekonomické lýceum, Kuchár a Výživa a šport.
 
„Ostatné ročníky pokračujú online výučbou podľa rozvrhu, ktorý sme si stanovili na začiatku dištančnej výučby. To znamená, že učiteľ odučí online v samostatnej triede a ide učiť do kmeňovej triedy štvrtákov prezenčnou formou,“ objasnila riaditeľka školy Helena Ferková.
 
Škola okrem iného umožní študentom v odbore Kuchár absolvovať aj potrebnú praktickú časť vyučovania, a to už počas budúceho týždňa. Samotné testovanie pred nástupom na prezenčnú formu výučby mala škola vo vlastnej réžii.
 
„My sme testovanie riešili prostredníctvom súkromnej MOM-ky, ktorá prišla do našich priestorov v utorok poobede. Pretestovali sme všetkých žiakov, ktorí mali záujem o prezenčnú výučbu a takisto aj zamestnancov školy, doplnila Ferková.
 
O to, aké je vymeniť domáce monitory opäť za tradičné školské lavice, sa podelili aj žiaci jednej z končiacich tried.
 
„Myslím si, že z jednej strany je to dobré, lebo štvrtáci aspoň trochu nabehnú na ten systém, ktorý tu bol. Na druhej strane je to nespravodlivé voči nám štvrtákom. My tu musíme byť a niektorí môžu ísť dištančne,“ uviedla jedna zo žiačok.
 
„Je to také veľmi príjemné, ale zároveň máme aj obavy o naše zdravie a celkovo aby sme to ďalej nejako nešírili,“ uviedol žiak školy.
(17:50, red)
Diskusia
Pridať komentár