VIDEO | V bardejovskej nemocnici posvätili Vakcinačné centrum

4141x
12. Február 2021
Duchovná posila pre personál i pacientov
Pozrite si videoreportáž 
 
Na sklonku druhého februárového týždňa sa v bardejovskej nemocnici zišli predstavitelia rímskokatolíckej Farnosti sv. Egídia, aby posvätili Vakcinačné centrum, ktoré otvorili ešte koncom januára. Sviatostný akt celebroval bardejovský dekan a kňaz Marek Kreheľ.
 
„Situácia je ťažká, napätá, mnohí sú z toho frustrovaní. Takýmto spôsobom hľadáme riešenie, aby sme pomohli "svojou vakcínou", ktorou je Božia milosť a požehnanie. Lekári iste robia všetko, čo môžu, ale chceme dať do popredia aj ten duchovný rozmer – človek nie je len telo a nepotrebuje len zdravie tela, ale potrebuje akúsi celistvosť, a to je mať dobrého ducha a mať v poriadku srdce,“ uviedol dekan Farnosti sv. Egídia Marek Kreheľ.
 
Posvätenie Vakcinačného centra vzišlo zo spoločnej iniciatívy na základe spolupráce medzi nemocnicou a cirkevnými predstavenými.
 
„Medicína patrí k takým oblastiam života, kde sa spája matéria s duchom, a toto je také krásne prepojenie toho celého,“ uzavrel riaditeľ nemocnice Marián Petko.
 
Mnoho bardejovských kňazov momentálne vykonáva aj dobrovoľnícku službu. Môžete ich nájsť na mobilných odberových miestach, vo Vakcinačných centrách, ale aj na vybraných nemocničných oddeleniach.
(10:10, red)
Diskusia
Pridať komentár