Prešovský samosprávny kraj aj naďalej očkuje v sociálnych zariadeniach

1154x
10. Február 2021
Na rad prišli aj klienti ZSS Egídius v Bardejove
14 prijímateľov z Bardejova 
 
V zariadeniach sociálnych služieb Prešovského samosprávneho kraja naďalej prebieha u klientov i zamestnancov očkovanie proti koronavírusu. Z celkového počtu 1422 zamestnancov bolo k dnešnému dňu (10.2.) zaočkovaných spolu 692 ľudí, čo predstavuje takmer 49 percent.
 
Zamestnanci aj naďalej využívajú možnosti prioritného očkovania na základe dobrovoľnosti individuálne alebo skupinovo vo vakcinačných centrách v nemocniciach v Bardejove, Starej Ľubovni, Svidníku, Prešove a v Poprade.
 
K 291 prijímateľom zo štyroch zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti krajskej samosprávy - CSS Domov pod Tatrami v Batizovciach, DSS v Brezovičke, DPS v Starej Ľubovni a CSS Vita Vitalis v Prešove, ktorí boli zaočkovaní prostredníctvom Výjazdových očkovacích služieb (VOS) priamo v zariadeniach minulý týždeň, pribudlo ďalších 96 prijímateľov, ktorí boli zaočkovaní včera (v utorok 9.2.).
 
Išlo o 82 prijímateľov z Domova sociálnych služieb v Sabinove a 14 prijímateľov zo Zariadenia sociálnych služieb Egídius v Bardejove. K dnešnému dňu je tak zaočkovaných spolu 387 prijímateľov. V závere týždňa prebehne skupinové očkovanie prijímateľov prostredníctvom VOS v domovoch sociálnych služieb v Legnave, Stropkove a Jabloni, kde dostane očkovaciu látku proti koronavírusu ďalších 180 klientov.
 
Prešovský samosprávny kraj v procese národnej vakcinácie, ktorej garantom je ministerstvo zdravotníctva, poskytuje súčinnosť, sprostredkováva informácie a zabezpečuje potrebnú logistiku očkovania prioritných skupín zariadení sociálnych služieb.
(15:06, D. Jeleňová)
 
Diskusia
Pridať komentár