VIDEO | Končiace ročníky bardejovských stredných škôl opäť v prezenčnom móde

1120x
09. Február 2021
Úspešné pretestovanie
 Pozrite si videoreportáž
 
Dohnať zameškané môžu od 8. februára aj končiace ročníky stredných škôl. Bardejovskí stredoškoláci sa po týždňoch dištančného vzdelávania vracajú naspäť do lavíc a začínajú prezenčnú výučbu. Podmienkou je negatívny test na koronavírus, samozrejmosťou ostáva aj dodržiavanie nariadených opatrení.
 
„My sme to testovanie riešili cez mesto, lebo náš zriaďovateľ je ďaleko v Bratislave, VÚC-ka pre stredné školy testovacie miesta nejakým spôsobom neorganizovala. Naozaj veľká vďaka mestu, že nás zobrali k sebe a vytvorili nám na 5. ZŠ stredisko, kde sa mohli ísť učitelia, rodičia a žiaci otestovať,“ uviedol riaditeľ SSOŠ v Bardejove Ľubomír Čekan.
 
Študenti Súkromnej strednej odbornej školy začali s prezenčnou výučbou už v pondelok, gymnazisti Leonarda Stӧckela nabehnú do procesu od stredy. Zamestnancov a žiakov gymnázia otestovali za pomoci súkromného mobilného odberového miesta, škola dolaďuje posledné organizačné detaily.
 
„Pripravujeme úpravu rozvrhu, nakoľko štvrtáci a 5.G – bilingválne štúdium budú v škole a ostatní žiaci budú na dištančnom vyučovaní, čiže to musíme skĺbiť, ozrejmila riaditeľka Gymnázia Leonarda Stӧckela v Bardejove Alena Gombošová.
 
V stredu začne klasické vyučovanie aj pre končiacich študentov zo Spojenej školy na Štefánikovej ulici.
 
„K zajtrajšiemu dňu nastúpi u nás 36 žiakov, a to v štvorročných študijných odboroch, v trojročných odboroch, takisto v dvojročných a v nadstavbovom štúdiu,“ uzavrela riaditeľka Spojenej školy na Štefánikovej ulici 64 v Bardejove Eva Kurnátová.
 
Škola sa bude sústrediť najmä na odbornú prax, pretože tá žiakom počas obdobia dištančného vzdelávania chýbala najviac.
(14:50, red)
 
Diskusia
Pridať komentár