Na cestách a chodníkoch zvýšte opatrnosť, potrápi nás poľadovica

1104x
08. Február 2021
Výstraha pre celý Prešovský kraj
K poľadovici sa pridáva aj mrholenie 
 
Bardejovčanov začiatkom nového týždňa už v skorých ranných hodinách prekvapila poľadovica, ktorá znepríjemnila pondelkový štart. Mrznúci dážď spôsobil problémy na cestných komunikáciách a chodníkoch v celom Prešovskom kraji.
 
Pred súvislou vrstvou ľadu varuje Polícia Slovenskej republiky, ktorá požiadala vodičov o maximálnu opatrnosť. Zároveň ich vyzvala, aby cestu vozidlom zvážili a ak je to možné, ostali radšej doma.
 
Okres Bardejov
 
Výstrahu druhého stupňa pred poľadovicou vydal aj Slovenský hydrometeorologický ústav. Pri zápornej teplote vzduchu môžu úhrny kvapalných zrážok lokálne dosiahnuť aj viac ako 5 mm.
 
Výstraha platí do dnešnej tretej hodiny popoludní. Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra - rôzne typy vedenia). Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.
 
K opatrnosti vyzýva aj samospráva mesta Bardejov. V teréne už pracuje všetka dostupná technika, no momentálne nie je možné zabezpečiť bezpečný prejazd všetkými mestskými komunikáciami a chodníkmi. Mesto preto apeluje na pochopenie a trpezlivosť.
 
Okres Prešov
 
SHMÚ vydal pre Prešov takisto výstrahu druhého stupňa pred poľadovicou. Prešovčania sa zároveň musia pripraviť aj na dážď, pred ktorým platí výstraha prvého stupňa až do 20:00 hodiny.
(8:30, red) 
Diskusia
Pridať komentár