VIDEO | Partizánom sa v príprave nedarí

1046x
07. Február 2021
Prvý zápas jarnej časti proti Popradu
 
Pozrite si videoreportáž zo sústredenia v Turecku
 
Druholigový futbalisti Partizána Bardejov absolvovali sústredenie v Turecku. V Antalyi bol v tomto čase rad mužstiev z celej Európy (zo Slovenska aj Slovan Bratislava). Partizáni odcestovali s 21 hráčmi. Doma zostal pre zdravotné problémy stopér Horváth. Mužstvo viedol Memis Özata a Matej Čobík-Ferčík. Ani jeden z nich však nemá potrebnú licenciu a tak Bardejovčania budú musieť rýchlo nájsť hlavného trénera.
 
Na sústredení sa zúčastnili Mikolaj, Švec, Dlugoš, Brigant, Tatar, Elmazi, Čikoš-Pavličko, Stachura, Mulik, Santos, Lukač, Jarzebak, Maťaš, Dzurik, Petko, Mijland, Fumuyala, Lizardo, Leon, Ronaldo, Diego.
 
Počas sústredenia odohrali Bardejovčania tri prípravné zápasy. Dva s účastníkmi druhej ruskej ligy, jeden s kosovským druholigistom. Nezískali ani bod. Dokonca nedokázali streliť ani gól. Nadviazali na predchádzajúce prípravné zápasy, pred sústredením, v ktorých vyhrať nedokázali ani raz (Michalovce 1:2, Košice 1:2, Ružomberok 0:3). Je však treba povedať, že súpermi Partizána boli mužstvá s vysokou kvalitou a tak výsledky nie sú objektívnym ukazovateľom.
 
Posily zatiaľ nepresvedčili 
 
Na druhej strane však je nutné priznať, že v zápasoch (aspoň tých, ktoré sa dali sledovať na webe) sa opakovali staré a rovnaké chyby. Nové posily o svojich kvalitách zatiaľ nepresvedčili. Potrebujú však čas na aklimatizáciu, zohratie sa s mužstvom, musia si zvyknúť na nový herný systém, prostredie, spoluhráčov i trénerov. Ako to dokázali a či predstavujú skutočnú kvalitu ukážu až ligové zápasy. Tie začínajú už o pár dní.
 
Po návrate zo sústredenia reprezentantom Horného Šariša už veľa času na prípravu neostáva. Jarná časť druhej ligy sa pre nich začína v sobotu 13.1.2021. Na domácom ihrisku privítajú FK Poprad. Bardejovčania majú po absolvovaní jesenných 15-tich kôl na konte 14 bodov a sú v tabuľke na 13. mieste. Ich súper je o mieste nižšie, ale na konte má body len tri. Na ihrisku ich získal o šesť viac. Tie mu však boli odobraté za nezaplatenie zbernej faktúry.
 
V úvodnom kole tohto ligového ročníka zvíťazili Partizáni v Poprade 1:3, keď sa gólovo presadili Grešák – Brigant, Santos, Serečin.
 
Aj nad týmto zápasom sa však vytvárajú otázniky a to nielen zo strany Popradu, ktorý má pozastavenú činnosť a trénovať začal až tento týždeň. Partizánov po návrate z Turecka čaká desaťdňová karanténa (po piatich dňoch môžu absolvovať testy). Dúfajme len, že všetko prebehne bez problémov.
 
Prípravné zápasy Partizán:
 
MFK Zemplín Michalovce – Partizán Bardejov BŠK 2:1 (1:1) 
Partizán Bardejov – MFK Košice 1:2 (1:1)
MFK Ružomberok – Partizán Bardejov 3:0 (1:0)
 
Sústredenie Antalya:
 
SK Tom Tomsk – Partizán Bardejov BŠK 2:0 (0:0)
Fakeľ Voronež – Partizán Bardejov 2:0 (2:0)
KF Dukagjini – Partizán Bardejov 1:0 
(16:26, P. Cingel) 
Diskusia
Pridať komentár