VIDEO | Gymnázium Leonarda Stӧckela modernizuje svoje priestory aj počas pandémie

1076x
07. Február 2021
Moderné miesto na oddych a vynovená telocvičňa
Pozrite si videoreportáž 
 
Zatiaľ čo sa študenti Gymnázia Leonarda Stӧckela učia z pohodlia svojich domovov, priestory bardejovskej školy s dlhoročnou tradíciou prechádzajú modernizáciou. Po návrate do lavíc sa môžu tešiť na inovovanú učebňu, ktorá sa zmenila na študentskú klubovňu a takisto na zrekonštruovanú telocvičňu.
 
„S nápadom prišla žiacka školská rada, ktorá chcela oddychovú – relax zónu. Vypracovali projekt a dohodli sme sa, že to nebude len oddychová zóna, ale aj priestor na študovanie, alebo na robenie domácich úloh, doučovanie či besedy,“ uviedla riaditeľka školy Alena Gombošová.
 
Peniaze na realizáciu pomohli vyzbierať žiaci na benefičnom behu Komunitnej nadácie Bardejov ešte v auguste, 1000 eur získali z projektu Gesto pre mesto, čiastkou prispel aj neziskový fond IUVENES.
 
„Ešte jednu tisícku sme mali od Raiffeisen banky z minulého obdobia na prípravu konferencie v anglickom jazyku. Nakoľko sa neuskutočnila, tak sme po dohode s bankou presunuli tieto prostriedky na účel tejto študovne,“ doplnila Gombošová.
 
Gymnáziu sa podarilo zrekonštruovať aj telocvičňu, na ktorú Prešovský samosprávny kraj vynaložil finančné prostriedky vo výške 170-tisíc eur. Vynovené sú aj šatne a sociálne zariadenia, na učiteľov telesnej výchovy čakajú nové kabinety.
 
„V havarijnom stave bola elektroinštalácia, takže sme ňou začínali. Všetky rozvody, svietidlá, zástrčky, celá rozvodová skriňa. Nasledovali stavebné úpravy – stierky, steny, obklady, podlaha, rebriny a vlastne celá telocvičňa. Okrem náčinia, ktoré sa v telocvični nachádza, je všetko nové,“ uzavrela Gombošová.
(16:02, red)
Diskusia
Pridať komentár