VIDEO | Pred Tatranom 8000 kilometrov a dvaja súperi v Európskej lige

702x
05. Február 2021
V Lisabone hrá Prešov v nedeľu proti starému známemu Sportingu
Prešovčanov čakajú náročné zápasy 
 
Prvý z dvojice súperov, ktorých čaká na hádzanárov Tatrana Prešov v priebehu dvoch dní v Európskej lige, je starý známy súper odetý v rovnakých zelenobielych klubových farbách – Sporting Lisabon. Duel s ním odohrajú v nedeľu 7. februára o 18. hodine.
 
S 20-násobným portugalským majstrom a 15-násobným víťazom Portugalského pohára sa Tatran stretol aj v predchádzajúcich dvoch ročníkoch európskych súťaží – vtedy ešte v Lige majstrov.
 
V sezóne 2018/19 oba tímy tuho bojovali o postupové 2. miesto, ktoré napokon o jediný gól vybojoval portugalský tím. Vo vzájomných stretnutiach vtedy Tatran doma prehral so Sportingom 27:30, na postup mu tak napokon nestačilo ani víťazstvo 28:26 v Portugalsku. V nasledujúcej sezóne prehral Tatran oba súboje. V Portugalsku súperovi podľahol 24:32, doma ešte výraznejšie 22:37.
 
V tíme majú skúsených hráčov
 
„Čaká nás veľmi ťažký domáci súper, ktorého veľmi dobre poznáme z ostatných sezón. Je to tím, ktorý má vo svojich radoch veľmi skúsených hádzanárov ako Frankis, ktorý predchádzal výborné výkony na práve skončených majstrovstvách sveta, ďalej Veitia Valdez, Ruesga a ďalší.
 
Takže je to veľmi kvalitné mužstvo. My sa ale snažíme sústrediť sami na seba. Vedomí sme si hlavne tých naťahujúcich sa problémov, ktoré máme ako je úzky káder alebo návrat hráčov po zraneniach. Kvality súpera poznáme, ale potrebujeme sa sústrediť predovšetkým na seba, aby sme boli takticky disciplinovaní. Neodchádzame do Lisabonu so zvesenou hlavou a ideme sa popasovať o dobrý výsledok," uviedol pred odchodom do Portugalska tréner Tatrana Slavko Goluža.
 
 
Sporting, ktorý v tomto roku odohral zatiaľ iba dva súťažné zápasy (ten posledný 23. januára v osemfinále pohára), patrí aktuálne v tabuľke B-skupiny Európskej ligy na 4. mieste, keď zo štyroch zápasov vyhral dva.
 
Účinkovanie v súťaži začal úspechom na palubovke Dinama Bukurešť (27:25), nasledovala aj výhra v Kristianstade (32:27), ale následne dve prehry s francúzskym Nimes doma (26:30) aj vonku (24:27). Tatran je po štyroch prehrách nateraz na poslednom mieste šesťčlennej tabuľky.
 
Myslím si, že extra špeciálnu taktiku na nás mať nebudú, keďže proti sebe hráme pravidelne každý rok
 
„Čaká nás ťažký zápas, už len z toho dôvodu, že nás je málo. V piatok podvečer máme ešte pred odchodom jeden tréning a určite budeme mať aj videoanalýzu, kde si veci na súpera rozoberieme. Myslím si, že extra špeciálnu taktiku na nás mať nebudú, keďže proti sebe hráme pravidelne každý rok. Uvidíme ako sa bude zápas vyvíjať, budeme sa ho snažiť odohrať čo najlepšie,“ uviedol smerom k duelu kapitán Tatrana Oliver Rábek.
 
K aktuálnej epidemickej situácii v Portugalsku a Francúzsku dodal: „Určite bude na mieste opatrnosť. Budeme si dávať väčší pozor a dodržiavať nejaké postupy ako rúška, dezinfekcia, či umývanie rúk vo zvýšenej miere. Keď pôjdeme do Francúzska, tam je tá situácia, pokiaľ viem, ešte horšia. Takže aj tam bude prvoradá opatrnosť. Naozaj žiadna komunikácia s verejnosťou a ľuďmi. Určite budeme izolovaní na hoteli, odtiaľ priamo do haly. Dúfam, že to prebehne bez nejakých komplikácií, lebo v opačnom prípade si ani neviem predstaviť ako by to dopadlo s rôznymi karanténami a problémami okolo.“
(17:41, IK, tatranpresov, foto: V. Zamborský)
Diskusia
Pridať komentár